2008-08-26

Saudiskolresorna på TV4Idag sände TV4 Nyhetsmorgon ett inslag de kallade:

Kulturutbyte mellan svenska och saudiarabiska ungdomar


Direktlänkar till TV-klippet hos TV4 Nyhetsmorgon tisdag 26 augusti 2008:
Det handlar om Spiritus Mundi och de korrumperade skolresorna till Saudiarabien samt svarsvisiten hos vår svenske kung i veckan.


Så här kommenteras utbytet på folkpartiets sida:

"2008-02-20

Fp vill stoppa skolresa till Saudiarabien!

Stoppa den omdiskuterade skolresan till Saudiarabien! Det kräver nu Folkpartiet liberalernas kommunalråd Ewa Bertz efter att det bland annat blivit känt att pojkar och flickor inte får delta i vissa gemensamma aktiviteter på resan. Bakgrunden är att sjätteklassare från Hermodsdalsskolan och Bergaskolan skall genomföra ett så kallat "kulturutbyte" på plats i Saudiarabien.

- Kulturutbyten är förvisso bra men det får inte ske på bekostnad av grundläggande demokratiska värden som exempelvis mäns och kvinnors lika värde. Om de saudiarabiska värdarna inte kan acceptera att pojkar och flickor deltar på lika villkor är det fullständigt oacceptabelt att skicka barn från Malmö för att delta i ett sådant möte. Därför måste vi stoppa den här resan säger Folkpartiet liberalernas kommunalråd Ewa Bertz.

- Om det bara tar en resa för saudiaraberna att övertyga utbildningschefen i Limhamn-Bunkeflo att kvinnor inte är förtryckta så undrar man givetvis hur barnen skall stå emot det propagandaspektakel som kommer att möta dem. Saudiarabien är en kvinnoförtryckande diktatur. Skall vi föra en dialog så måste det ske i en arena där demokratiska värden accepteras och så kommer uppenbarligen inte att ske avslutar Ewa Bertz."
I
Källa:

Inga kommentarer: