2008-08-11

Riksdagen läser om polisutbildningenInsändarskribenten Paul Nilsson fortsätter sitt segertåg om framtidens polisutbildning. Idag måndag 11/8 tog tidningen City in hans insändare om framtidens polisutbildning för andra gången på en vecka. De måste tycka att den är mycket viktig. På sidan 8 är en stor bild på två poliser på en gata vid polishuset på Davidhalls torg i Malmö. Rubriken på hans insändare lyder:

Slopade krav ett hån mot dagens poliser


En lista över hur Paul Nilsson driver debatten om framtidens polisutbildning återges i följande bloggpost:


Tidningen Metro hade på insändarsidan 24 idag måndag 11 /8 ett svar till Veera Arak:


Citerar nedan hela insändaren från dagens Metro 11/8:


"Lika självklart ha krav på poliser som läkare
ANTAGNING. Svar till Veera Arak (7/8)

Varför tror du polisen har radat upp vissa krav för att bli antagen? Självklart är det för att det är vad som krävs för att klara av yrket som polis. Sjunker kraven ökar antalet "dåliga poliser".

Jag skulle inte känna mig trygg om jag visste att en del av poliserna har oduglig kondition och har traumatiska minnen från krig. Hur skulle det se ut om vi struntar i kraven för att bli läkare?

SÖKANDE TILL POLISHÖGSKOLAN"I lördags 9 augusti 2008 lät tidningen Expressen Sakine Madon skriva en ledare där hon totalt sågar de sänkta kraven i framtidens polisutbildning för att få in fler kvinnor och invandrare på polishögskolan:


Den vackra Sakine Madon är initierad och har efter sin artikel tagit del av hur bloggen Muslimska friskolan stöttar insändarskribenten Paul Nilssons kampanj att avslöja det politiska myglet bakom utredningen. Hon beskrivs som socialliberal och har en egen blogg där hon säger så här fredag 8 augusti om hur hon själv söker in till Polishögskolan:
I
"Jag förvånas också över att det inte har blivit mer debatt om vad som håller på att hända med polisutbildningen. Olika krav kan komma att sänkas om ett gäng verklighetsfrånvända utredare får bestämma. Enligt dem "diskriminerar" kraven tydligen "personer från andra kulturer" och kvinnor. Vilka tomtar det finns. Varför dyker alla dessa upp när jag ska bli snut?"
I
I
I
Sakine Madon har en egen sida på Wikipedia:
I
Kanske borde någon skriva till på Wikipedia hur bra åsikter hon har om framtidens polisutbildning och länka till Expressens artikel och hennes bloggpost!

Rikspolisstyrelsens antagningschef oroar sig i Sveriges Radio Västerbotten fredag 8 augusti 2008 för att andelen kvinnor som kommer in på polisutbildningen minskat i Umeå:


Fler och fler bloggar har också börjat debattera framtidens polisutbildning senaste veckorna:Gästkrönika på ledarsidan i Kristianstadsbladet lördag 9 augusti 2008:

"Sänk kraven för att kvinnor och de med utländskt påbrå kan komma in på Polishögskolan för att nå målet med en polis som representerar samhället, är förslaget från en utredare som man tycker borde veta bättre."Idag har även Riksdagen vaknat upp och börjat besöka bloggen Muslimska friskolan för att ta del av avslöjandena som Paul Nilsson gjort om framtidens polisutbildning. Sitemeter fångade i eftermiddags hur någon sökt på:

polisutbildning "inger davidson"

Inger Davidson är kristdemokrat och sitter i Riksdagens justitieutskott som ska ta ställning till framtidens polisutbildning:


Domain Name: riksdagen.se ? (Sweden)
IP Address: 194.52.83.# (Riksdagens Forvaltningskontor)
ISP: Equant Sweden Aktiebolag
Location:
City: Stockholm
Time of Visit: Aug 11 2008 4:49:27 pm
Last Page View: Aug 11 2008 4:53:28 pm
Visit Length: 4 minutes 1 second
Page Views: 2
Referring URL:
http://www.google.se/search?hl=sv&q=polisutbildning%20%22inger%20davidson%22&meta=
Search Engine: google.se
Search Words: polisutbildning "inger davidson"

Inga kommentarer: