2008-08-19

Muslimska friskolor isolerarI gårdagens Sydsvenskan ansåg socialdemokraternas kvinnoförbundsordförande Nalin Pekgul att muslimska friskolor isolerar och skapar segregation:


"Den snabba expansionen av religiösa skolor förstärker segregationen och spänningen mellan muslimer och kristna i Sverige. Barnen lär sig inte respektera människor av olika trosriktningar. Varför finansierar samhället överhuvudtaget friskolor, frågar sig Nalin Pekgul, ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet."

"I synnerhet barn till kristna eller muslimska fanatiker behöver lära sig att det finns andra värderingar i samhället."

"Vi kan inte heller blunda för att flera av de fundamentalistiska eller sekteristiska religiösa friskolorna vänder sig just till invandrarfamiljer. De utnyttjar föräldrarnas okunskap om det nya samhället och oro för hur det skall gå för barnen. Att inte vilja se problemen med att dessa invandrarbarn ges en alltför ensidig, närmast sekteristisk uppfostran och utbildning är en nonchalans som gränsar till ren rasism."


Källa, Sydsvenskan sidan A5 måndag 18 augusti 2008:


I dagens Kvällsposten går den politiske ledarskribenten Peter J Olsson till attack mot Nalin Pekguls syn på muslimska friskolor:


"Nalin Pekgul pekar indirekt ut muslimskt inriktade skolor som det stora problemet. Hur nu dessa sammanlagt åtta (8) skolor kan vara ett särskilt stort problem.

Märkligt nog drar hon sig inte för att anklaga dem som tror att även invandrade föräldrar och elever är fullt kapabla att välja en bra skola för rasism. Frågan är om det inte är hon själv som kommer närmast den attityden."


Källa, Kvällsposten sidan 2 tisdag 19 augusti 2008:Det finns fler än 8 muslimska friskolor i Sverige Peter J Olsson. Men en del har namn som arabiska skolor och islamiska skolor etcetera. Medan Nalin Pekgul agerat ansvarsfullt och tagit sina barn från Tensta, kan man undra vad det är som får Peter J Olsson att inte välja muslimska friskolor för sina barn, om de nu är så bra?

Socialdemokratiska Arbetarpartiet har läst denna bloggpost torsdag 21 augusti 2008. Det avslöjar tjänsten Sitemeter, som också visar att SAP hittat hit genom att på Google söka efter Nalin Pekgul.

Inga kommentarer: