2008-08-07

Håna inte utbildade poliserSå löd rubriken på insändaren i tidningen City av Paul Nilsson onsdag 6 augusti 2008. Nu har uppemot sju tidningar tagit in hans insändare som kritiserar förslaget om att slopa antagningskraven till polisutbildningen för att få in fler kvinnor och invandrare.


I dagens Metro torsdag 7 augusti 2008 får Paul Nilsson svar på insändarsidan 24 av Veera Arak. Hon vill ha in fler invandrare av andra generationen i poliskåren. Hon skriver inte varför det skulle vara bra.


I dagens Sydsvenskan torsdag 7 augusti 2008 fortsätter debatten om framtidens polisutbildning. På insändarsidan B12 Ordet, svarar vellingekvinnan Suzanne Skirhav på Bengt Larssons svar från Sydsvenskans Ordet från 5/8. Skirhavs rubrik är denna gång:
Ge alla chansen!


Skirhav som valt att bosätta sig i Vellinge kommun som inte tar emot flyktingar, språkar för fler invandrare till polisutbildningen.Hon vill hellre att personer med högskoleutbildning ska komma in än de hon kallar eliten. Någon elit med de bästa poliserna vill hon inte se i framtidens polisutbildning. Hon vill istället ta bort fysiska och psykiska antagningskrav, som hon anser de antagna kan skaffa sig under utbildningens gång. Hon tycker att poliskåren ska bestå av poliser som talar knagglig svenska liksom läkarbristens Sverige gör.


Det Skirhav inte vet om, är att det finns studerande på polishögskolan som får sin legitimation trots att de inte klarat alla tentor eller moment på polisutbildningen. Vad blir det för förbättring om fler antagningskrav flyttas tills det är dags att anställa? Antagligen vill Skirhav ha in fler invandrare i poliskåren oavsett om det leder till en sämre polisutbildning och en sämre poliskår.


Skirhav har precis samma åsikter som de befordrade polischeferna som gjort utredningen om framtidens polisutbildning:


Högskolan i Borås lutar sig på Västra Götalands polismyndighet när även de utan anledning skriker om fler invandrare och kvinnor till polisutbildningen:

"Poängen är att få in fler kvinnor, personer med annan etnisk bakgrund"

Källa, Högskolan i Borås torsdag 7 augusti 2008:


Invandrartjejen Najia Mangal passar därför perfekt in på den nya kravbilden i Hjälmareds folkhögskolas förberedande polisutbildning:


"Det var i vintras som den nya preparandutbildningen presenterades.
- Vi tog fram den för att öka bredden bland de sökande, säger Lena Matthijs. Vi behövde få fler sökande från Västra Götaland, fler med utländsk bakgrund och fler kvinnor."


"Josef Salamés första försök på löptestet går inte vägen, men det hade han inte trott heller. Han har aldrig löptränat:
– Jag har bara tränat kampsport, men jag har bra hälsa så det ska nog gå med lite träning, säger han.
Han har rötterna i Libanon och är ett exempel på just en sådan person som polisen söker. Därför tror han att svenskan är det han behöver jobba mest med. Första testet till polishögskolan är ett språktest."
I
I
"På utbildningen går 47 personer, hälften av dem är kvinnor och 30-40 procent har annan etnisk bakgrund än svensk."
I
I
"Mångfald inom polisen är något som efterlyses. För att locka till exempel fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund har det nu startat en kurs som är en förberedelse till Polishögskolan."
I
I
Homo ger i sitt remissvar om framtidens polisutbildning en svårtydlig sörja av argument för och emot, samt underkänner en del av förslagen:


Media har inte bevakat utredningen så bra. Men på sökmotorn Google kan man få fram alla träffar som har med utredningen framtidens polisutbildning att göra, genom att söka på "SOU 2008:39"


Här är en invandrarpolisstudent som själv är kritisk mot förslaget att öka mångfalden genom att låta invandrare som inte klarat polisens språktest fått komma in på Polishögskolan:


"I maj har Polishögskolan i Växjö bjudit in en kvinnlig muslimsk föredragshållare som ska berätta om hur det är att leva med slöja i Sverige idag och hur det är för invandrare att möta polisen ute i samhället."


Muslimsk polisstudent drömmer om att bli polis i det muslimska Rosengård:Rikspolisstyrelsen har börjat bli nervösa över att Paul Nilsson och andra uppmärksammar förslagen om slopade antagningskrav. Idag 7 augusti 2008 fångade nämligen Sitemeter att Rikspolisstyrelsen besökt 21 bloggposter hos Muslimska friskolan i 19 minuter. Framförallt har Rikspolisstyrelsen blivit nervösa över bloggposten som handlar om Polisförbundets syn på slopade ansökningskrav till polisutbildningen:


Domain Name: police.se ? (Sweden)
IP Address: 147.186.254.# (Rikspolisstyrelsen)
ISP: Rikspolisstyrelsen
Location: Stockholms Lan
City: Upplands-Vsby
Time of Visit: Aug 7 2008 10:11:55 am
Last Page View: Aug 7 2008 10:31:35 am
Visit Length: 19 minutes 40 seconds
Page Views: 21
Referring URL:
http://www.google.se/search?hl=sv&q=polisf%C3%B6rbundet&meta=
Search Engine: google.se
Search Words: polisförbundet

Inga kommentarer: