2008-08-21

Är arabiska det officiella andraspråket?Så lyder rubriken till Paul Nilssons insändare i dagens Sydsvenskan torsdag 21 augusti 2008 på sidan C2. Hela insändaren återges nedan:


"Är arabiska det officiella andraspråket?

UTBILDNING. I en artikel i Sydsvenskan den 18.8 säger Maria Sundkvist, dekan på lärarutbildningen vid Malmö högskola, följande: "En dröm jag har skulle vara att göra en variant av lärarutbildningen som förutom grundläggande behörighet också krävde kunskaper i arabiska".

Varför ska lärare kunna just arabiska bland alla de många språk som finns i Malmö? Vad anser Maria Sundkvist vara speciellt med arabiska? Vill hon att arabiska ska vara det andra officiella språket i Malmö?

Paul Nilsson"


Hoppas verkligen att dekanen Maria Sundkvist vågar svara i Sydsvenskan på Paul Nilssons insändare, om hur hon med arabiska vill islamisera lärarutbildningen i Malmö!


Många har reagerat över Maria Sundkvists skrämmande framtidsplaner. Så även denna blogg i måndags 18/8:


Detta efter att Maria Sundkvist uttalade sig proislamiskt=proarabiskt i Sydsvenskan 18/8:


Några upprörda bloggreaktioner:Diskussionen har pågått i flera dagar på Flashback om Maria Sundkvists förslag:


Så sent som 7 februari 2008 föreslog Maria Sundkvists kollega Lena Bååth på lärarhögskolan i Malmö, att skicka studenterna på praktik i Saudiarabien:

"Med på resan finns också Mats Bååths hustru Lena Bååth, som arbetar på Lärarutbildningen i Malmö. Hon ska bland annat besöka utbildningen för kvinnliga lärare i Saudiarabien och undersöka möjligheterna för studenter på lärarutbildningen i Malmö att praktisera i Saudiarabien."
Den här bloggposten har lästs flera gånger av Malmö högskola fredag 22 augusti 2008.

Inga kommentarer: