2008-08-26

Islamexpert tjänar storkovanMargareta Popoola är filosofie doktor i sociologi och docent i IMER vid Malmö högskola. IMER finns på Gibraltargatan i Engelbrektsbodens före detta klädaffär på bilden ovan.

Forskningsinriktning för Margareta Popoola:
Urbansociologi, socialpolitik, integration och segration, etnicitet, identitet och sociala relationer.


Hennes publikationer handlar ofta om det muslimska Rosengård:


Margareta Popoola är en av forskarna som ska få ambulanspersonal att förstå varför skolungdomarna på Rosengård kastar sten på dem, samt varför släckningsarbetet blev till en konflikt vid moskén när Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan brann ner:

"Malmö 2003: Stenkastning mot brandkår och polis när moskén brinner.
Malmö 2005: Ambulanspersonal angrips i stadsdelen Rosengård."


Margareta Popoolas dotter Maria Popoola var i december 1997 med och anmälde den muslimska friskolan Al-Elowm al-IslamiyyaRosengård till Skolverket, som med stöd av Yrkesinspektionen stängde skolan:


Islamexperten Margareta Popoola bor i ett prydligt radhus på Granviksgatan i stadsdelen Gullvik i Malmö. Kvällsposten avslöjade söndag 17 augusti 2008 på sidan 17 stadsdelsområde Fosies mest välbetalda kvinnor och män. På åttondeplats i kvinnornas inkomstliga återfanns Margareta Popoola. I senaste skatteredovisningen hade hon en årsinkomst på 651 300 kronor. Det blir en månadsinkomst på 54 275 kronor.


Hur kan en vanlig forskare i islamfrågor och om Rosengård på Malmö högskola tjäna så mycket? Vad är det för extrainkomster utöver forskarlönen som hon drar in? Vem betalar hennes sidouppdrag?

Inga kommentarer: