2008-08-18

Tystnad om skolutbyte med SaudiarabienI dagens Sydsvenskan 18/8 gör den modige journalisten Lars Åberg en avslöjande analys av de korrumperade skolresorna till Saudiarabien. Eftersom tidningen Sydsvenskan på olika vis förklarat att de inte gillar när bloggen Muslimska friskolan citerar från deras tidning, så rekommenderas läsaren att läsa Åbergs artikel direkt. Den är nämligen bättre än bloggposterna som här brukar skrivas.


Slutsatserna är i alla fall att de ansvariga inte låter sig intervjuas av Åberg, trots deras skyldighet enligt Malmö stads policy. Det gäller främst fegisarna från Limhamn: stadsdelschef Inger Björkqvist, utbildningschef Mats Bååth och dåvarande stadsdelsordförande Birthe Sörestedt (s). Dessutom är det dags för ett återbesök i veckan från Saudiarabien. Att ingen ansvarig vill uttala sig i Limhamn kan antingen tolkas som feghet, eller att vissa av dem, speciellt en mest ansvarig, lät sig köpas. Det kan i denna tystnad ingå en uppgörelse med Saudiarabiens finansiärer om att ej yttra sig eller ställa upp för pressen i enlighet med den affärstaktik som Spiritus Mundi med Henrik Melius kört med konsekvent. Detta förklarar inte varför inte en enda kritiker som tror att korruption ligger bakom, vågat anmäla ansvariga tjänstemän till Ekobrottsmyndigheten. Gör det, så att saken blir utredd!


Källa, Sydsvenskan sidan B4 måndag 18 augusti 2008:

Spiritus Mundi avslöjar nu två nya saker på sin hemsida. Det första är att återbesöket nu i augusti i första skedet enbart görs av saudiska skolflickor. Pojkar och flickor får tydligen inte blandas. Den andra saken är att oljeindustrin står bakom som finansiär:

Finansiären Svenska Petroleums kontaktsida:

I Dagens ETC finns idag 18/8 en insändare som berättar hur han censureras när det gäller saker som rör slöja och Saudiarabien:Inga kommentarer: