2008-08-24

Lärare kränker dagligen muslimska skolbarnRapparen Behrang Meri är språkrör för Malmös unga i integrationsfrågor och arbetar som obehörig "pedagog" på de muslimdominerade Rosengårdsskolan och Hermodsdalsskolan i Malmö. Han betalas av malmöbornas skattpengar i ett av alla bortkastade projekt som inte lyckas bryta segregationen. I Sydsvenskan 25/8 2008 intervjuas han om muslimska skolbarn. Där anklagar han Sveriges lärare för att vara en del av daglig kränkning av muslimska skolbarn:"Du har sagt att Malmös unga muslimer dagligen blir kränkta på grund av sin religion. Hur?

– De kan få höra saker som ”du har väl inga terrorister i din familj”. Det kan vara vem som helst som säger det. Vissa lärare, arbetsgivare, makthavare. Folk som tror att Al-Qaida representerar hela den muslimska rörelsen. Islamofobin är det största hotet mot demokratin i väst, enligt mig."


Vad är din inställning till förbud mot slöja i skolan?

– Diskriminering! Det är samma skit som i Iran där man tvingar folk att bära slöja.


Tror du att det är tjejerna själva som bestämmer om de ska ha slöja, eller är det deras föräldrar?

– Helt ärligt, jag tror att det i många fall är tjejerna själva som bestämmer. Men det kan finnas fall då man inte bestämmer själv. Men det gäller inte bara slöja. Är det tjejerna själva som bestämmer att de ska sminka sig med tio lager smink eller är det idealen i ungdomstidningarna som säger att en tjej inte är snygg om hon inte har tio lager? Man kan inte bara koppla kvinnoförtryck till islam."


Källa, Sydsvenskan måndag 25 augusti 2008:


Inga kommentarer: