2008-08-21

Muslimsk vård farlig som muslimska friskolorIgår avslöjade Dagens Medicin och TT att Stockholm ska öppna två nya vårdinrättningar för muslimer. Socialdemokraternas Nalin Pekgul menade i TT att det var lika segregerande som muslimska friskolor:


"Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokraternas kvinnoförbund, är dock kritisk till vårdcentraler som riktar sig till vissa etniska grupper. Hon jämför med de muslimska friskolorna som visserligen är öppna för alla men som har få kristna elever."


Källa, Dagens Medicin och TT i olika nyhetsmedia onsdag 20 augusti 2008:

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2008/08/20/kritiker-ser-stora-risker-/index.xml


I dagens Svenska Dagbladet 21/8 bekräftas att det är muslimer som ska omfattas:

"– Jag har träffat många patienter som blir jätteglada när jag berättar om det här. Jag tänker att behovet finns, och att vi kan nå särskilt muslimska kvinnor, som har många tabun i sin kultur och annars inte skulle komma till sjukvården, säger Adam Halimonson.

– Jag tror att vi kan förstå dem bättre om vi förstår deras bakgrund.
Riyadh Al-Baldawi, psykiater på mottagningen Orienthälsan, vill starta husläkarverksamhet med inriktning mot patienter från Mellanöstern och även kunna erbjuda psykiatrisk vård."


Källa, Svenska Dagbladet torsdag 21 augusti 2008:"Adam Halimonson ar en ledare for den Indonesiska Islamist terrorgruppen GAM (Gerakan Aceh Merdeka) som ville infora en radikal form av islam. Han skottskades i djungeln och som efterlyst terrorist ville han komma undan och insag att Sverige ger fristad till efterlysta terrorister fran alla slags lander."
Den ena muslimska vårdcentralen ska ligga vid Telefonplan i Hägersten avslöjar SvD i sin artikel. Telefonplan ligger enbart cirka 8 minuter från T-Centralen med röda linjens östra sträckning söderut. Bloggen Muslimska friskolan har talat med några invånare i Hägersten. De säger sig ha haft tur med att inte så många muslimer hittat dit för att bosätta sig än. I Hägersten syns knappt några invandrare alls till. Det är 4-våningshus från 40- och 50-talen med bostadsrätter eller hyfsat dyra hyresrätter. Värre menar de att det är längs västra sträckningen söderut av röda linjen i till exempel Vårby gård, Fittja, Alby och Skärholmen. Varför etablerar sig en muslimsk vårdcentral inte där i stället kan man undra?


Se kartan över Stockholms tunnelbana:
Inga kommentarer: