2010-09-05

TV visar islamiserad SFI


"Några år tidigare hade ett 20-tal ortodoxa muslimer från Uzbekistan kommit till Strömsund och krävde nu att kvinnor och män skulle ha skilda klassrum.

Först två år senare kom skolan fram till en kompromiss där klassrummen helt enkelt delades av med en skärm i mitten - med kvinnorna på ena sidan och männen på den andra."

Källa, SVT Rapport söndag 5 september 2010:


"Hur mycket ska religionen få styra? På kursen i svenska för invandrare krävde en grupp ortodoxa muslimer att alla kvinnor skulle sitta bakom skärmar i klassrummet - och skolan sa ja. Först efter drygt två år lyckades skolan få kvinnor och män att sitta tillsammans. Debatt mellan Katri Linna, Diskrimineringsombudsman och Dilsa Demirbag-Steen, författare."

Källa, SVT Agenda söndag 5 september 2010:


"Män och kvinnor skildes åt med skärm

Miriam Quan Johansson flyttade från Guatemala till Jämtland för tre år sedan. Full av förväntan skulle nu Miriam börja studera svenska för invandrare i Strömsund. Men först lektionen blev en chock.""Modigt att anmäla"

Katri Linna, Diskrimineringsombudsman och Dilsa Demirbag-Steen, författare debatterar om det var rätt av skolan att ge efter för den religiösa gruppens krav på skilda klassrum för män och kvinnor."DO tillåter islamiserad SFIHjalmar Strömerskolan i Strömsund:

Läs flyktingombudsmannen Merit Wager om Hjalmar Strömerskolan i Hela Gotland måndag 6 september 2010:

Inga kommentarer: