2010-09-01

Skånepartiets valutskick polisanmält


"Folkpartisten Philip Sandberg i Lund har polisanmält Skånepartiet för ärekränkning av Mona Sahlin och Ilmar Reepalu.

– Deras valutskick är hatpropaganda mot islam med grova personliga angrepp, säger Philip Sandberg."

"Philip Sandberg, 28, startade biståndsorganisationen Tamam i Lund för några år sedan. Han tilldelades Lunds kommuns integrationspris 2009 för sina insatser att föra samman svenskfödda och invandrade i Lund och Skåne."

Källa, Skånska Dagbladet onsdag 1 september 2010:


"Tre personer har polisanmält Skånepartiets valutskick, som distribuerades i går till de skånska hushållen, för hets mot folkgrupp, rapporterar Helsingborgs Dagblad på nätet.

Anmälarna, en person från Landskrona och två från Malmö, anser att utskicket innehåller kränkande beskrivningar av islam och muslimer. Anmälningarna kommer att skickas till justitiekanslern (JK) som ska pröva om det handlar om tryckfrihetsbrott."

Källa, TT onsdag 1 september 2010:


"Skånepartiets valutskick, som distribuerades under tisdagen, har polisanmälts av tre personer. Anmälningarna gäller det misstänkta brottet hets mot folkgrupp."

"De tre anmälningarna kommer i förstaläget skickas vidare till Justitiekanslern, JK, för prövning."

"I maj väckte JK åtal mot Skånepartiets ordförande Carl P Herslow. Bakgrunden var att han hade visat upp antimuslimska affischer vid ett möte på Stortorget i Malmö."

Källa, Helsingborgs Dagblad onsdag 1 september 2010:
http://hd.se/skane/2010/09/01/flera-anmalningar-mot-valutskick/


"Som läsning har jag Skånepartiets valpropaganda med Mona i sjal på kuvertets utsida. Hade jag inte vetat kunde det ha varit satir. Av grövsta sorten. Nu är det enbart sorgligt. Tonläget. Hetsen. Den enögda svartsynen. Sverige 2010. Moderna tider.

Att Skåne skall bli självständigt toppar en av partiets två listor, den andra ägnas helt åt att ondgöra sig över islam. De som tror på denna religion skall, likt Carola hävdade om homosexuella, botas och befrias ur sina villfarelser. Och denna osande smörja delas ut av Posten, som (om jag minns rätt) hade tvivel för några år sedan över att sprida Svärjedemokraternas utskick."

Källa, Kristianstadsbladet onsdag 1 september 2010:
I
I
Se valutskicket på Skånepartiets hemsida:


Inga kommentarer: