2009-11-16

18 % stöder Vellinges kommunledningIslamiseringstidningen Sydsvenskan har fått glädjefnatt. Tidningen har låtit göra en opinionsmätning som visar att blott 18 procent av medborgarna i Vellinge stöder sin kommunledning om de ensamkommande flyktingbarnen i Hököpinge. Endast 29 procent av de moderata väljarna i Vellinge vill stoppa transitboendet. Om resultatet stämmer ritar det om den politiska kartan i kommunen rejält. Det innebär att moderaterna åker ut om flyktingar blir en kommunal valfråga 2010 i Vellinge:"Sydsvenskan har låtit GFK Sverige göra en opinionsundersökning i Vellinge kommun. Enligt den tycker endast 18 procent av kommuninvånarna att transitboendet för ensamkommande flyktingungdomar bör stoppas. 63 procent håller inte med kommunledningen, utan anser att boendet bör få vara kvar.


– Det är tydliga siffror. Kommunledningen har gått ut med att de har stöd av majoriteten, men det är lögn.


Det säger Caroline Theander, 35 år, och är en av dem som har reagerat på att kommunledningen säger att Vellingeborna står bakom den."


Källa, gratistidningen Sydsvenskan sidan C10 tisdag 17 november 2009:
I
I
Se opinionsundersökningen grafiskt:

I
I


Så här kommenterar Lars-Ingvar Ljungman kommunledningens låga stöd i opinionsundersökningen:
I
"– Om det är så att invånarna tycker att agerandet varit fel så visar de det i valet om tio månader. Det finns flera partier till både vänster och höger och i mitten."
I
Källa, Sydsvenskan tisdag 17 november 2009:Tisdag 17 november 2009 debatteras Vellinge och flyktingfrågan i SVTs Debatt:
I
Debatt
TID: 20:30 - 21:00
I
"Samhällsprogram. Säsong 2. Avsnitt 14 av 17. Flyktingbråket i Vellinge. Ska små kommuner tvingas ta emot asylsökande barn? I Vellinge är de förbannade sedan Malmö placerat en flyktingsluss i kommunen. Men vad säger de vanliga Vellingeborna och varför är motståndet så stort?"
I
Källa, TV.nu:
I
I
I
TT rapporterar om opinionsundersökningen tisdag 17 november 2009:
I


Inga kommentarer: