2009-11-15

Film om profeten Muhammed"The Message - film om Muhammad

Postat av Jonas Otterbeck
2009/11/13
(9 visningar )

På måndag den 16 november kl 17-21, sal 218 visas och diskuteras The Message - en spelfilm om Muhammads liv och islams uppkomst. Har ni inte sett den är det ett måste!"


Post från Islamologibloggen:


Uppgifter om filmen:


Teologiska institutionen vid Lunds universitet visar genom sitt studium i islamologi filmen The Message. Bloggen Muslimska Friskolan har sett filmen flera gånger. När den skulle filmas blev det bråk. Men den färdiga filmen innehåller ingen scen alls där profeten Muhammed visas i bild. Ingen skådespelare fick nämligen porträttera honom.


I filmen hör vi profeten sprida det helt nya budskapet att kvinnor är jämlika män. Muhammeds omgivning trodde då att han var galen. Men han svarade att Allah berättat det för honom. Vart den jämlikheten tagit vägen i dagens islam med förtryckta muslimska kvinnor i burka kan man bara spekulera i.


Historiskt är filmen trovärdig. Den visar nämligen hur Muhammed och hans följe sprider sin lära med våld och ständigt nya krig, där de mördar oskyldiga på Arabiska halvön som inte tror på islam. Man får också se hur världens första moské byggs. Den är utomhus under bar himmel, men inhägnad.


Inga kommentarer: