2009-11-10

Vellinge startar skola för muslimer

Bild ovan från gatukonstnären Dan Park.Islamiseringstidningen Sydsvenskan är genast framme och kallar vellingeborna för främlingsfientliga, när de protesterar mot kuppen att tvångsmotta flyktingbarn på ett vandrarhem:


"– Vi måste också fundera över hur ungdomarna ska erbjudas skolgång. Vi vet inget om ålder eller bakgrund. Det blir också ett ansvar.

En del undrar kanske om ert motstånd i verkligheten bottnar i allmän främlingsfientlighet eller ovilja mot invandrare. Vad säger du till dem?

– Jag är den första att beklaga att diskussionen blivit så polariserad. Så fort man har synpunkter på den här typen av verksamhet blir man utpekad som rasist. Det finns redan många i Vellinge kommun som har invandrarbakgrund."


Källa, Sydsvenskan tisdag 10 november 2009:


Vellingeborna kan protestera mot Sydsvenskan genom att säga upp prenumerationen, eftersom tidningen kan läsas gratis här:SVT Play i Sydnytt tisdag 10 november 2009:
Transitboende för flyktingbarn väcker vrede
SVT Play i Sydnytt tisdag 10 november 2009:

"Stämningen var hätsk bland ett par hundra personer som kommit till informationsmöte om transitboendet i Hököpinge. Ilskan riktades mot Malmö stad och Attendo."

"– Det har inte funnits någon dialog. Det var bara pang bom. Hade vi haft möjlighet hade vi sagt nej, sa Carina Larsson, (M) M-nämndens ordförande.

En man konstaterade att folk röstar på moderaterna av ett visst skäl.

– Vi vill inte ha flyktingar här. Punkt. Slut. Efter mötet var Rolf Andersson orolig för att någon skulle elda upp vandrarhemmet."


Källa, Norra Skåne tisdag 10 november 2009:"– Situationen för flyktingbarnen är otroligt tuff. Hade vi haft alternativ hade vi inte placerat ungdomarna i Vellinge, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunalråd i Malmö stad och ordförande i sociala resursnämnden.

Hon var inte närvarande i Hököpinge. Det var däremot sverigedemokraten Lars-Johan Hallgren från Malmö kommunfullmäktige, född i Hököpinge.

– Varför göra Malmös problem till Vellinges problem? undrade han och fick kvällens största applåd."


Källa, Sydsvenskan tisdag 10 november 2009:


Vellinge ska juridiskt söka stoppa de trettio flyktingbarnen:

Vellinge får härmed sin egen talibanstadsdel i Hököpinge. Nu måste kommunen annonsera efter flera lärare som talar arabiska, somaliska eller afghanska. Vellingeborna får betala den muslimska skola som ska starta.Attendo Cares hemsidesadress‏:

Bruksparkens Vandrarhem HB
Tel 040-46 90 95 Ring gratis
Mob 070-819 92 75 Ring gratis
Adress:
Bruksvägen 15
235 92 VELLINGE
Organisationsnummer 969744-2557

Inga kommentarer: