2009-11-26

Reinfeldt får svara om rektor på muslimsk friskola


Idag sändes ett pressmeddelande om den muslimske friskolerektorn på Römosseskolan. Rektorn upprör många oavsett partitillhörighet. Se exempelvis ledaren i GP i förrgår:Pressmeddelande nedan från Sverigedemokraterna:

Jimmie Åkesson vill ha svar från Reinfeldt om islamistisk riksdagskandidat
2009-11-26 14:33

Med anledning av de uttalanden som fällts av den moderate riksdagskandidaten Abdirisak Waberi, vill Jimmie Åkesson att Fredrik Reinfeldt gör klart för väljarna huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar.

Abdirisak Waberi blev nyligen nominerad som ett av Göteborgsmoderaternas toppnamn till riksdagen. I en intervju med medlemstidningen för Riksförbundet för sexuell upplysning år 2006 gav Waberi, som är troende muslim, utryck för islamistiska uppfattningar som att män bör ha särskilda juridiska rättigheter i förhållande till kvinnor, att en man skall kunna ha fyra fruar, att kvinnor skall vara underordnade män och att en man bör ha rätt att slå en kvinna som varit otrogen.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson vill nu att Fredrik Reinfeldt tydligt skall klargöra huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar:

- Att islamisterna i Sverige flyttar fram sina positioner med allianspartiernas hjälp tycker jag är mycket oroande. I förra valrörelsen kunde vi se hur centerpartiet i Stockholm lyfte fram en riksdagskandidat som förespråkade införandet av sharialagar i Sverige och nu lanserar moderaterna i Göteborg en toppkandidat med liknande uppfattningar.

- Med tanke på att statminister Fredrik Reinfeldt under innevarande mandatperiod har uttalat sitt stöd för muslimsk ritualslakt och dömt ut svenskheten som "barbari", så är det inte särskilt förvånande att moderaterna kommit att framstå som ett alternativ för islamisterna. Det här är dock en fråga som engagerar många väljare och jag skulle därför vilja att Fredrik Reinfeldt tydligt klargör huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar, säger Jimmie Åkesson.


För vidare information:

Mattias Karlsson
Presschef
Tel: 0708- 18 07 66

Sven-Olof Sällström
Pressekreterare
Tel: 076-765 22 12


Källa, pressmeddelande från Sverigedemokraterna torsdag 26 november 2009:


Se bilden på den moderate riksdagskandidaten tillika muslimske friskolerektorn Abdirisak Waberi och läs mer om rektorns tidigare islamistiska uttalanden hos bloggen I mitt Sverige:

Inga kommentarer: