2009-11-21

Sydsvenskan pallade inte trycket


Islamiseringstidningen Sydsvenskan klarade inte att ligga ute gratis för alla. Under mer än två månader har alla som velat kunnat läsa tidningen helt gratis som pdf på denna webbadress:Många ville då avsluta prenumerationen och hörde av sig till tidningen. Det skulle stå Sydsvenskan dyrt. Därför drog de i förrgår tillbaka gratistjänsten. Bloggen Muslimska Friskolan har talat med flera mediatidningar. Samtliga håller det för otroligt att ett tekniskt fel skulle ha tagit två månader att åtgärda. I stället trodde mediaexperterna att Sydsvenskan ville testa om folk fortfarande ville prenumerera om tidningen fanns gratis som pdf. När Sydsvenskan märkte att personer ville sluta prenumerera, så ändrade de sig. Det "tekniska felet" var en dimridå för en undersökning av hur läsarna skulle bete sig.


Nu vet Sydsvenskan att läsarna helst inte vill betala för deras islamiseringsartiklar. Bloggen Muslimska Friskolan avslöjade tillsammans med Dagens Media gratistidningen Sydsvenskan:
Sydsvenskan är härmed en sämre tidning än konkurrenten Skånska Dagbladet som inte har några problem alls med att erbjuda sin tidning helt gratis i pdf för alla läsare. Till motsats från Sydsvenskan måste Skånskans läsare inte prenumerera för att läsa pdf-tidningen:Emellertid kan man fortfarande komma åt Sydsvenskan gratis om man bara har rätt länk. Exempelvis:Läs Sydsvenskans egen lögnaktiga förklaring:

"Som prenumerant på Sydsvenskan kan du läsa tidningen antingen i tryckt form eller som pdf här på sajten. Pdf-lösningen har under en tid varit öppen och tillgänglig för alla på grund av ett systembyte."

Källa, Sydsvenskan torsdag 19 november 2009:


Systembytet varade från början av september till mitten av november 2009. Det är 2,5 månader! Vem går på den valsen?

Inga kommentarer: