2009-11-12

Stadex fick bort turkisk moskéDet var i februari 2009 som bloggen Muslimska Friskolan fick den Turkiska moskén i Malmö stängd, för att den inte hade bygglov där den låg nära Stadex:Idag berättar TV4 om stängningen av Turkiska moskén:


"1960, när Stadex fabrik stod klar på Sofielund, var detta Malmös yttersta utkanter och gränsen till landet. Ett par år senare beviljades bygglov för husen på Törnrosen, de bostadshus som ligger på andra sidan kontinentalbanan och som bara har omkring 100 meter till fabriken.

Nu finns det en tydlig ambition, både från Malmö stad och bostadsföretaget MKB, att öppna upp stråket mellan Rosengård och Möllevången, där Stadex ligger som en propp mitt i vägen.

- Den lägger ju en död hand över hela omgivningen, konstaterar byggkommunalrådet Anders Rubin (S)."

"Efter Malmö brandkårs riskanalys 2000, där det konstaterades att ingen egentligen bör bo inom 280 meter och att inga större samlingslokaler kan godkännas inom den radien, har kommunen aktivt försökt rensa upp längs Norra Grängesbergsgatan och dess sidogator. En av de första verksamheterna som fick flytta var secondhandbutiken Sopstationen, en annan omdiskuterad flytt gällde den turkiska moskén - men en del av "upprensningen" har också gått ut på att få bort ett antal ljusskygga och halvskumma verksamheter som funnits i området."


Källa, TV4 Nyheterna Malmö torsdag 12 november 2009:


Inga kommentarer: