2009-11-24

Varför lämnade personen moskébranden innan brandkåren kom?En pressfotograf redogör på sin sida om en person som bodde i Islamic Center natten då moskén brann i Malmö 2003:
I
"Vad PPPRESS erfar lämnade personen i fråga byggnaden innan brandkåren kom till brandplatsen."

Källa:

Bild på moskébranden av pressfotografen:


Det berättas om en person som bodde i administrationsbyggnaden. Han hade inte märkt när något märkligt då den muslimska friskolan Ögårdsskolan började brinna, trots att bara han själv var på plats. Mannen brukade sova i Islamic Center med tillstånd från moskéledningen. Enligt pressfotografen och länskriminalen lämnade mannen brandplatsen innan brandkåren anlände.


Det märkliga är att uppgifter som tidigare kommit in till bloggen Muslimska Friskolan klargör att samme person öppnade alla dörrarna så att branden spred sig med snabbare fart. Varför lämnar denne person moskén brinnande, när alla andra skyndar sig dit för att bese tragedin?


Såväl allmänhet som moskéns VD Bejzat Becirov, och den personal som fick mobiltelefonsamtal begav sig till brandplatsen oroliga för vad som hänt. Där stod de och såg sin arbetplats brinna ner. Men inte det enda vittnet, mannen som försvann. Han var helt ointresserad trots att han bodde i Islamic Center och hjälpte till där. Som tack skulle han få hjälp av moskén med sin asylansökan så att han kunde få stanna i Sverige. Kort efter branden försvann mannen ut ur landet efter att ha nekats permanent uppehållstillstånd.


Vad var mannen rädd för?

Varför stannade han inte kvar och besåg tragedin som alla andra?

Varför stannade han inte kvar på platsen och direkt lämnade sitt vittnesmål?

Var det för att han var rädd för svenska myndigheter för att han saknade permanent uppehållstillstånd?

Eller var det för att han faktiskt såg eller var del i brandförloppet när han hjälpte branden sprida sig?

Är det rimligt att mannen på eget bevåg skulle bränna ner den byggnad som gav honom nattligt härbärge, arbete och moskén som lovat hjälpa honom få stanna i Sverige?

Eller hade mannen fått i uppdrag av någon att sätta fyr på byggnaden så att försäkringspengar kunde fås ut och redovisningar som dolde olagliga transaktioner skulle försvinna?

Inga kommentarer: