2009-11-22

Störningar av demonstration i Vellinge

Uppdatering:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/11/polischef-gav-order-att-inte-ingripa.html

Klockan 13.10 söndag 22 november 2009 talar Sverigedemokraternas ungdomsordförande Erik Almqvist på Stortorget i Vellinge. Talet handlar om de muslimska asylungdomarna som tvångsplacerats på vandrarhemmet i Hököpinge. Motdemonstranterna är ett hundratal. De stör mötet och demonstrationsfriheten genom visslingar och att skramla med föremål. Polisen ingriper inte utan står med armarna i kors.


Två dialogpoliser går runt utan att tala motdemonstranterna till rätta. Fem av polisens piketbussar är på plats. Ortsbefolkningen håller sig mestadels på tryggt avstånd från oroligheterna. ICA Kvantum har öppet där lokalbefolkningen handlar.


En reporter från Sveriges Radio har utfört intervjuer med sin mikrofon.


Så fort Erik Almqvist avbryter sitt tal för att motdemonstranterna stört demonstrationsfriheten, tystnar även motdemonstranterna. När sverigedemokraten återupptar sitt tal börjar de vissla, skräna och skramla direkt igen. Det omöjliggör hans tal. Almqvist försöker tala så högt han kan, men skränet överröstar honom.


Motdemonstrationen har föregåtts av öppen uppvigling mot Sverigedemokraternas demonstration på Internet och i tidningar:


Klockan 13.30 söndag 22/11 2009 sänder Sveriges Radio Malmö. Radion uppger att en motdemonstrant gripits av polis. Radion säger även att motdemonstranterna försökt överrösta och tysta talaren från SDU. Radion berättar inte att polisen inte ingriper mot brottet motdemonstranterna begår. I stället säger reportern att allt är lugnt.


" De gjorde allt för att störa demonstrationen.

Källa:
I
Bilder från dagens demonstration på Stortorget i Vellinge:


Lyssna till inslaget:


Jämför med radioinslaget från 13.30 i sändningen från Sveriges Radio Malmö:


Dagens Nyheter skriver om lugn i rubriken 22/11 2009 trots att artikeln berättar att hundra bryter mot lagen:
I
"Det är inte särskilt många Vellingebor som kommit ut för att titta, men ett hundratal motdemonstranter som ser på och stör medan Sverigedemokraterna håller sina politiska tal."
I
Källa, DN 22/11 2009:
I
I
TT om nyheten 22/11 2009:
I

Inga kommentarer: