2009-11-26

RFSU avslöjar rektor för muslimsk friskola"Med koranen i klassrummet

Mannen kan ha fyra hustrur. Kvinnan måste däremot hålla sig till en man. Ottar har mött Abdirisak Waberi, rektor för den muslimska Römosseskolan i Göteborg."

"Flertalet av de kvinnliga lärarna bär slöja och fotsida kläder.
En manlig lärare har fullt sjå med att hålla skrikande, hungriga barn kvar i kön som sakta, böljar och ringlar fram likt en mask på regnblöt mark. I matsalen serveras Halal – särskilt utvald mat som är tillåten enligt Koranen.

Römosseskolan tar emot kommunala pengar från stadsdelsnämnden Lärjedalen. Pengarna går bland annat till att finansiera undervisningen i islam som är skolans val – eller profilämne, som det heter. Två timmar i veckan får eleverna undervisning om Koranen och Muhammeds tradition. Relationen mellan man kvinna är ett inslag som tas upp och budskapet att mannen har möjlighet att gifta sig med fyra kvinnor ingår i konceptet."

"Abdirisak Waberi berättar att ingen SO-lärare undervisar om islam i ämnet SO."

"Men följer ni då värdegrunden för den svenska skolan?

– Vad är värdegrunden? frågar Abdirisak Waberi."

"– Det finns rasistiska lärare på alla skolor."

"Abdirisak Waberi uppehåller sig länge kring ämnet.

Han säger att enligt Koranen ska mannen vid en konflikt med sin hustru först prata med kvinnan och sluta ha samlag med henne. Först sen får han slå henne.

– Så står det i Koranen."


Läs resten av RFSUs orädda och kritiskt granskande artikel om den muslimska friskolan, i motsats till svenska censurtidningar:


Bild på Römosseskolans rektor Abdirisak Waberi i intervjun:

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/11/25/muslimsk-rektor-och-moderat-mannen-kan-ha-fyra-hustrur-kvinnan-maste-daremot-halla-sig-till-en-man/


Hemsida för Römosseskolan på Kanelgatan 38 i Angered utanför Göteborg:


"Abdirisak Waberi är naturligtvis fri att tycka vad han vill. Samtidigt har han en god chans att röstas in som moderat representant i rikdagen 2010, och man kan fråga sig om partiets väljare i Göteborg delar hans åsikter? De som inte gör det bör välja ett annat parti. Ett där man har som krav att kandidaterna skall stå bakom jämställdhet mellan könen."
I
Källa, Göteborgspostens ledare tisdag 24 november 2009:

Inga kommentarer: