2009-11-21

Uppsala universitet expert på moskébrandenEn religionshistoriker från Uppsala anlitades för att brandbefäl skulle förstå varför det blev konflikt vid Islamic Center, när den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid den stora moskén i Malmö brann ner 2003. Han var väl knappast där?


Program

Brandbefälets utvecklingsdag 9 maj 2007

12.30-13.30

Varför blir det kulturkrockar på skadeplatser, som till exempel vid moskébranden i Malmö?

– Kenneth Ritzén, Uppsala Universitet


Källa, Räddningsverket:BIBLIOGRAFI OM ISLAM I SVERIGE:

Ritzén, Kenneth, Swedish encounters with Islam. - Birmingham : Centre for the Study of Islam and Christian-Muslim Relations, 1990. – 15 s.

Källa, Immigrantinstitutet:"Kenneth Ritzén är religionshistoriker och arbetar vid Uppsala universitet som lärare i religionshistoria. Han är specialiserad på islam av idag och den antika judendomen. Kenneth arbetar också som personalutbildare vid Uppsala socialförvaltning och frilansar som föreläsare i relationsfrågor. Det samlande temat för Kenneth var: Hur upprätthåller jag min identitet som människa och som grupp när jag är hotad? "

Källa, Statens Institutionsstyrelse:Kenneth Ritzén är en av de som numera försörjer sig på mångfaldsindustrin, utan att månfaldsproblemen löses eller ens förbättras ett uns:

Källa, Ritzéns eget konsultbolag Kosmos utbildning:

Inga kommentarer: