2010-08-15

Islamic Center duger inte åt nya stormoskén


Arne Andersson är sekreterare i egnahemsföreningen på Håkanstorp i Malmö. Idag söndag 15 augusti 2010 kunde lyssnarna höra honom intervjuas i Malmö närradio 90,2 mellan klockan 11 och 12. Stefan Kramer som kandiderar till riksdagen för folkpartiet stod för intervjun.

Arne Andersson berättade vad han ansåg om den nya stormoskén som ska byggas i bystadsdelen Håkanstorp i Malmö. Han säger att det i TV4-huset redan finns en muslimsk förening som saknar bygglov. Ändå drivs den vidare och orsakar stora parkeringsproblem i stadsdelen Håkanstorp. Arne Andersson säger att de muslimer som finns vid föreningen som saknar bygglov inte följer svensk lag.

Vidare blir Andersson misstänksam mot muslimer som flyr ett land och kommer till Sverige och vill bygga upp kulturen de redan flytt från med moskéer. Han undrar varför inte Islamic Centers stora moské duger åt de som vill bygga en ny stormoské. Den enda förklaring han kan komma på är att det är olika muslimska grupperingar som är i konflikt med varandra, precis som de krigar med varandra ute i världen.

Arne Andersson påpekar att det är för mycket med flera muslimska samlingslokaler på Håkanstorps lilla yta om 500 gånger 500 meter. Han oroas för om svensk lag kommer att följas och tror inte byggena gynnar integrationen.

Folkpartisten Stefan Kramer håller med, men varnar lyssnarna för att rösta på främlingsfientliga partier som också sänder på Malmö närradio 90,2. Kramer säger att i folkpartiet finns muslimer.


SÖNDAG

07.00-08.00 Malmöpartiet
08.00-11.00 Skånepartiet
11.00-12.00 Stefan Kramers Fanclub

Källa, Malmökanalen 90,2 söndag 15 augusti 2010:


Valpejl på folkpartisten Stefan Kramer:


"2010.03.12

På måndag klockan 14.00 startar ett nytt program här på Malmökanalen. Programmet gör av ”Stefan Kramers fanclub” och programledare är Stefan själv. För sex år sedan gick Stefan med i folkpartiet, där han nu kandiderar till kommunfullmäktige i Malmö, regionfullmäktige samt riksdagen. Han bestämde sig därför för att starta en förening för att kunna sända egna radioprogram och ett av Stefans och föreningens största mål är att göra Malmö mer tillgängligt för alla men föreningen jobbar även med många andra frågor.

Stefan Kramer föddes med en Cp-skada och har därför aldrig kunnat gå eller prata. Stefan har alltid två assistenter hos sig som hjälper honom med detta och de kommer också att finnas med i programmen. Vill du kontakta programmet så skicka ett mail
här.

Stefan Kramers Fanclub sänder varje måndag 14.00-15.00 här på Malmökanalen."


Källa, nyheter 12 mars 2010 från Malmökanalen:


Inga kommentarer: