2010-08-21

M vill ha kristna och judiska, men inte muslimska friskolor


Moderaternas Maria von Beetzen avslöjade i radion det alla misstänkt. Moderaternas ja till friskolor gäller kristna friskolor och om möjligt judiska. Men muslimska friskolor tycker moderaterna inte om. Hur ska man annars tolka att von Beetzen svarar att moderaterna gärna ser kristna friskolor när publiken frågar efter partiernas uppfattning om religiösa friskolor? Lokala Strängnäspartiet avslöjar moderaternas falskspel om muslimska friskolor:


"På samma sätt som liberaler tidigare stått emot den kristna trosabsolutismen ska vi idag stå emot lokal och global islamisering."

"Vi måste kunna tala ocensurerat även om islam och vi måste fortsätta hålla stat och religion åtskilda. Att slopa skattefinansieringen av religiösa friskolor, sekularisera lagboken, befria barn från slöja, ersätta religionsfrihet med trosfrihet och stoppa stödet till religiösa föreningar är alla förslag i den riktningen.

I går var jag med i en direktsänd debatt i Sveriges Radio Sörmland från Gyllenhjelmstorget i Strängnäs. En fråga från publiken handlade om huruvida vi vill ha religiösa friskolor i kommunen eller ej. Jag svarade att Strängnäspartiet inte vill ha religiösa friskolor.

Moderaterna svarade att de gärna ser kristna friskolor. Här måste vi vara konsekventa. Philip skriver att vi måste fortsätta hålla stat och religion åtskilda. Jag håller med honom. Det är därför jag är emot religiösa friskolor. Barn skall inte indoktrineras i religiösa friskolor. Barn skall skyddas från sådant."

Källa, strängnäspartisten Margit Urtegård i bloggen Politikken fredag 20 augusti 2010:
http://margiturtegard.blogspot.com/2010/08/sp-sager-nej-till-religiosa-friskolor.html


"Varför jag nämnde vad Maria von Beetzen (M) svarade är för att jag tror inte moderaterna har tänkt färdigt i frågan. Det kan de inte ha gjort. Och vad menar Maria med att hon gärna vill se kristna friskolor. Hur ser hon på muslimska friskolor då? Skall de behandlas annorlunda?"

Källa, Margit Urtegård kommenterar sin egen bloggpost:
http://margiturtegard.blogspot.com/2010/08/sp-sager-nej-till-religiosa-friskolor.html?showComment=1282314653849#c3627420176260652556


"Torsdag 19 augusti - Strängnäs

Debattledare: Jonas Carnesten och Katarina Wahlström.

Plats: Gyllenhjelmstorget i Strängnäs, vid regn i Präntaren.

Medverkande:

Tord Tjernström, Socialdemokraterna
Therese Holmberg, Miljöpartiet
David Aronsson, Vänsterpartiet
Maria von Beetzen, Moderaterna
Jens Persson, Centerpartiet
Helene Brodin Rheindorf, Kristdemokraterna
Helena Hallgarn, Folkpartiet
Margit Urtegård, Strängnäspartiet
Dag Bremberg, Mariefredspartiet"

Källa, Sveriges Radio Sörmland torsdag 19 augusti 2010:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1142&artikel=3913376


"Läs också om gårdagens radiodebatt i Strängnäs. Tyvärr blev den inte särskilt spännande som Susanna Birgersson konstaterar i sin ledare. Det mest spännande var nog snacket i kulisserna. En del partier har lite svårt att veta hur de skall vända sin kappa. Men Moderaternas linje är tydlig."

Källa, Maria von Beetzens blogg fredag 20 augusti 2010:
http://mariavonbeetzen.se/blogg/?p=3575


"Stor borgerlig enighet rådde om att valets viktigaste fråga är ekonomin. Men medan oppositionsrådet Maria von Beetzen (M) talade om en illa skött ekonomi där 80 miljoner rinner bort i ränteavgifter, menade kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C) att allt står väl till med de kommunala finanserna."

Källa, Eskilstunakuriren fredag 20 augusti 2010:
http://ekuriren.se/ledareasikter/signerat/1.783254-blodfattig-debatt-i-strangnas


Bild på den vackra Maria von Beetzen:
http://mariavonbeetzen.se/blogg/wp-content/uploads/mariabild1-300x239.jpg

Inga kommentarer: