2010-08-30

Stormoskéns projektledare ljuger för malmöborna"MALMÖ Kom hit och lär känna oss.

Det är budskapet till oroliga grannar från organisationen bakom aktivitetscentret i Håkanstorp.

- Alla är välkomna hit, man behöver inte vara muslim, säger Khalil Assi, projektledare på Det islamiska trossamfundet till City."


Källa, City Malmö sidan 2 fredag 27 augusti 2010


Khalil Assi försöker tuta i läsarna att det kommer att vara cirka 50 besökare samtidigt. Men lokalen som byggs ska rymma 1500 personer. Hur går det ihop? Den muslimska lögnen mot icke-muslimer torde vara förklaringen, som sydsvenskanägda tidningen City går på och förmedlar till läsarna.
I
Assis retorik går ut på att alla är välkomna när stormoskén är färdigbyggd. Men felet är att boende i Håkanstorp vill inte ha stormoskén alls. Då spelar det ingen roll att alla är välkomna. Alla är välkomna i svenska kyrkor och synagogor också, så Assis falska gästfrihet är inget att yvas över. Om alla är välkomna i stormoskén, så kunde judar i kippa gå dit och be, och slippa bli trakasserade i sin synagoga eller på Malmös gator. Kan Assi lova att muslimer lämnar judar i kippa ifred om de kommer till den nya stormoskén vid Rosengård?
I
Alaeddin Al-Qut som är ordförande för Islamiska förbundet i Malmö kallar kritikerna och boende i Håkanstorp för islamofober och skyller det på medias skriverier.

Inga kommentarer: