2010-08-16

Obamas ja till moské påverkar kongressvalet


" - Jag förstår de känslor som denna fråga väcker. Ground Zero är verkligen helig mark. Men detta är Amerika och vårt stöd till religionsfriheten får inte rubbas.

Det gav stora rubriker. "Allah right by me" skrev exempelvis New York Post på sin första sida. Och många republikanska politiker reagerade starkt och upprört.

Gingrich beskyllde Obama för att "flirta med radikal islam", kongresspolitikern Peter King från New York sa kort och gott att presidenten hade "fel" och "gav vika för politisk korrekthet".

- Beslutet att bygga en moské så nära Ground Zero är djupt störande och det är också presidentens beslut att stödja det, dundrade John Boehner, minoritetsledare för republikanerna i representanthuset.

Stormen fick Obama att inom ett dygn backa och vackla."

"Men många demokrater var i helgen bekymrade över att Obamas inhopp kommer att försvåra ett redan tufft läge för dem inför höstens kongressval.- Det kommer att ställa till problem för många demokrater och ge ett politiskt vapen till de republikaner som är villiga att utnyttja det, säger en demokratisk politiker anonymt till Washington Post.

Och sådana republikaner råder det ingen brist på. Som just Sarah Palin. Hon liknade i helgen moskébygget vid att serberna skulle ha byggt en kyrka intill de muslimska gravarna i Srebrenica."


Källa, Expressen måndag 16 augusti 2010:


Inga kommentarer: