2010-08-23

Moderaterna sparkar iransk riksdagsledamot


Moderaterna går nu på sin valblogg ut med information om att deras riksdagsledamot Reza Khelili inte får ställa upp i riksdagsvalet 2010 för partiet:


"detta meddelande är till alla iranier i Sverige

vi stödjer tanken på ett fritt och demokratiskt Iran och mänskliga rättigheter

anledningen till varför jag skriver detta är att Reza Khelili Dylami moderat riksdagsman har gjort många upprörda och arga och besvikna genom att bla ha besökt den iranska regimens pr jippo plus en del annat tidigare .

det är oförlåtligt det han har gjort om han vet det eller ej så har han legitimerat den iranska regimen genom sitt handlade och den informationen jag har fått så får han inte ställa upp för partiet i detta val"


Källa, moderaternas valblogg 19 augusti 2010:


"Mitt under valkampanjen i Sverige, och iranska regimens steningsdomar, reser den moderata­ riksdagsledamoten Reza Khelili Dylami till Teheran för att delta i Ahmadinejads PR-konferens som anordnas för att rädda regimens ansikte.

Inga officiella reaktioner från alliansens viktigaste parti om detta­ har hörts. Tvärtom, har moderaten­ Dylami själv försvarat sitt deltagande och nonchalerat vikten av detta politiska hand­lande."


Källa, Aftonbladet 20 augusti 2010:


Annika Michelsen är assistent till kanslichefen för moderata samlingsgruppen i riksdagen. Hon bekräftar idag 23 augusti 2010 för bloggen Muslimska Friskolan att Reza Khelili inte ställer upp för omval. Michelsen säger att hon inte vet vad Khelili ska arbeta med i stället. Michelsen vill ha adressen till den moderata valbloggen som läckt ut att moderaterna hindrar Khelili att ställa upp för omval.

Inga kommentarer: