2010-08-09

Fiskeläge får muslimsk friskola


Ålsgårde är ett litet inbjudande fiskeläge vid Öresund, bara 6 kilometer norr om Helsingør. Höstterminen 2010 får den lilla byn en muslimsk friskola:


"Efter sommerferien starter der en ny tyrkisk friskole i Ålsgårde. Skolen vil være for små børn, maksimalt 75 elever, og den vil komme til at fungere på almindelige danske vilkår for friskoler.

Alligevel er det ikke unaturligt, hvis folk i Ålsgårde i den kommende tid vil være en smule bekymrede ved tanken om en muslimsk skole i det lille lokalsamfund. De seneste år har vi hørt mange mindre gode historier om de muslimske skoler i Danmark"

"For eksempel har vi her i Helsingør Al-Irchad-skolen på Fredericiavej"

"Selvfølgelig kan man godt diskutere det værdigrundlag, som muslimske - og formentlig også tyrkiske - friskoler fungerer under. Vi har i Danmark set eksempler på, hvordan børnene i tilsvarende skoler ikke opdrages til deltagelse i det danske samfund og ikke undervises i danske værdier og de danske demokratiske spilleregler."

"Der er god grund til at holde et skærpet tilsyn både med den nye skole i Ålsgårde og de mange andre arabiske og muslimske friskoler i Danmark."


Källa, ledarartikel i Helsingør Dagblad 13 juli 2010:


Karta över Ålsgårde fiskeläge norr om Helsingör vid Öresund:Inga kommentarer: