2010-08-19

Muslimer polisanmäler Sabunis sekreterare"Regeringstjänstemannen Henrik Emilsson, 38, jämförde islam med nazism. Nu polisanmäler Sveriges unga muslimer honom för hets mot folkgrupp.

- Det har blivit allt mer normaliserat att prata om muslimer på ett negativt sätt. Det försöker vi motarbeta, säger ordföranden Mohammed Kharraki."

"Organisationen kritiserar även integrationsminister Nyamko Sabunis (FP) utspel om sänkt minimilön och minskad föräldraledighet för invandrare, och menar att det är en del av
"Folkpartiets alltmer muslimfientliga och invandrarfientliga politik"


Källla, Expressen torsdag 19 augusti 2010:
PRESSMEDDELANDE

- En av Nyamko Sabunis (FP) närmaste medarbetare – departementssekreteraren Henrik Emilsson – jämför öppet islam med nazism. Han skriver bl.a.

”Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda”.

Detta avslöjade Expressen onsdagen den 18 augusti. Sveriges Unga Muslimer ser allvarligt på dessa uttalanden, vilka kan betraktar som hets mot folkgrupp, och har nu därför polisanmält Henrik Emilsson.

Avslöjandet kommer kort efter integrationsministern Sabunis utspel om sänkt minimilön och minskad föräldraledighet för invandrare. Ett i leden av Folkpartiets alltmer muslimfientliga och invandrarfientliga politik.

”Vi har länge varnat för att muslimfientligheten smyger sig in i de etablerade partierna och i maktens korridorer. Vi hoppas därför på tydligare åtgärder från regeringen och att islamofobin nu tas på större allvar.” säger Mohammed Kharraki, ordförande för SUM.

Presskontakt: Mohammed Kharraki,
m.kharraki@ungamuslimer.se
070 766 63 91


Källa:


Inga kommentarer: