2010-04-28

Arabisk förskola ärende för kommunfullmäktige

Foto ovan taget av bloggen Somjagserdet68


Herrgårdens förskola i Rosengård har arabisk profil:


"Chockvågen har nu fortplantat sig till Rådhuset i centrala Malmö. Vid kommunfullmäktiges möte i morgon, torsdag, tänker Moderaterna utkräva ansvar av Rosengårds socialdemokratiska ordförande Andreas Konstantinides.

–‑Det är obegripligt att man inte gjort något, säger oppositionsrådet Anja Sonesson (M)."


Källa, Sydsvenskan onsdag 28 april 2010:"Det är busarna som ska straffas, inte barnen. Men i alltför många fall flyttar man på de oskyldiga i stället för att sätta ner foten mot ligisterna. Så har det varit i många mobbingfall där det är de mobbade som tvingats fly till en annan skola. När en skola måste bomma igen som i fallet Herrgårdens förskola handlar det om en ren kapitulation inför våldet.

Det naturliga hade varit att myndigheterna hade deklarerat "nu får det vara nog" och satt in stora resurser för att stoppa trakasserierna.

Dessvärre tycks såväl polisen, sociala myndigheterna och politiker stå handfallna inför såna här problem. I min värld ska det inte vara några problem att slå till mot såna här ligistgäng. Samhället kan ju mönstra enorma resurser. Om bara viljan finns. Jag är säker på att om det här hade hänt i till exempel Slottsstaden skulle myndigheterna reagerat på ett kraftfullt sätt.

Om Ilmar Reepalu anser att det som hänt på Herrgårdens förskola är ett problem vore det på sin plats att han tog till orda."


Källa, Kvällsposten onsdag 28 april 2010:


"För trakasserierna som vi ser just nu kan vi koppla direkt till att ett antal ungdomar nu på våren börjat förstå att de inte kommer att få något betyg, att de kommer att hamna utanför. Det här är helt enkelt en reaktion på deras egna och skolans misslyckanden, menar Andreas Konstantinides."

"Han berättar om föräldrar som tappat greppet och inflytande över sina barn och att likheterna kring de här "värstingungdomarnas" familjesituation är åtskilliga.

– Det här är unga män med frånvarande föräldrar. Det kan vara en ensamstående mamma i en familj där pappan kanske blivit dödad i Iran eller Irak. Tonåringen tar över familjen och mamman mäktar inte med att göra något."


Källa, Skånska Dagbladet onsdag 28 april 2010:


"Ett hot polisanmäldes i veckan. Det riktades mot en anställd som kom i bråk om en parkeringsplats. Känns mönstret igen? Bloggen vet att förskolan tidigare för några år sedan hade problem med sina parkeringsplatser. Det gick då så långt att vid förskolans p-platser sattes upp en kodad grind för att personalen skulle få ha sina betalda platser i fred."

"Sopor hopar sig på gården och fönster krossas. Glassplitter och skräp sprids över lekplatsen. Det lär även finnas skotthål i byggnaden."


Källa, bloggen Somjagserdet68 måndag 26 april 2010:Inga kommentarer: