2010-04-12

Hatsida mot muslimen i Landskrona var skämt"DN.se har i tidigare artiklar om hatet och rasismen på Internet hänvisat just till denna Facebooksida: ”Vi som hatar xx - Mannen som mördade xx i Landskrona”. Förutom att namnge den häktade 23-åringen för parkeringsdådet i Landskrona"

"I ett anonymt mejl till DN.se berättar ägaren av den gamla säväl som den omdanade sidan, att gruppen var ”ett hoax (en bluff) och en slags kupp för att samla de hatiska rasisterna på samma ställe för att sedan håna dem med ett namnbyte av gruppen. Gruppen skapades som en klon av en annan grupp med i stort sett identiskt namn som redan hade hängt ut den misstänktes identitet. Den skadan var så att säga redan skedd när gruppen skapades.”


Källa, Dagens Nyheter måndag 12 april 2010:


Så här ser den omgjorda Facebooksidan ut:
I
I
I
Så här beskriver personen bakom den aktuella facebookgruppen problematiken:
I
"Carl vill skapa gruppen "Muhammed var en pedofil"
I
Källa, SVT Debatt måndag 12 april 2010:
http://svt.se/2.35188/1.1960531/lat_er_inte_dras_med_i_mobbar?lid=puff_1949473&lpos=lasmerDen misstänkte muslimen från Landskrona som är häktad för dödsmisshandeln av 78-årige Inger, har förväxlats med en dansk med samma namn i Vejle som har egen sida på Facebook:

"Den unge vejlenser Ahmad Akileh er blevet hængt ud på nettet, fordi han hedder det samme som en svensker, der er mistænkt for mord, fortæller P4 Trekanten.
Før påske blev han gjort opmærksom på, at hans profilbillede fra Facebook blev brugt af to svenske hadegrupper. "

Källa, Politiken torsdag 8 april 2010:


19 april 2010 besöker försvarsminister Sten Tolgfors Landskrona i ett partiarrangemang:


Inga kommentarer: