2010-04-24

Yallatrappan"Invigningen av Yallatrappan besöktes av många, många kvinnor, tjänstemän från stadsdelsförvaltningen, personal från Rosengårdsskolan och många flera."

”har fått nya vänner från Libanon och Irak .”

"lärt känna kvinnor från Turkiet, Palestina och från Libanon. Jag har lärt mig laga mat"


Se bilderna på de huckledolda muslimska kvinnorna som för skattepengar får laga mat tillsammans i ett nytt kalkonprojekt från ABF. Christina Merker-Siesjös gamla projekt Trappan har döpts om till Yallatrappan med exakt samma meningslösa tillvaro för muslimska kvinnor som de senaste åren, där de lyckligt slipper självförsörjande arbete. Ladda ner artikeln i pdf genom den streamade sydsvenskanlänken:


Källa, gratistidningen Sydsvenskan sidorna C1 och C2 lördag 24 april 2010:"Nu tar Yallatrappan över.” Det sa projektledaren Christina Merker-Siesjö när hon igår hälsade välkommen till invigningen i Rosengård.

Trappan började som ett projekt för invandrade kvinnor som varit i Sverige i många år, som har många barn och som inte är ute på arbetsmarknaden. Vissa är inte läs- eller skrivkunniga."

" – Detta är fantastiskt" "säger Andreas Konstantinides (S), ordförande i Rosengårds stadsdelsfullmäktige."

"Därtill kommer pengar från kommunen och vissa projektpengar."

"Kafé och lunchservering med Mellanösternprofil"


Källa, motsvarande internetartikel i Sydsvenskan 24 april 2010:


En läsare har hört av sig med följande tillägg:
I
"Bäste Roger!
I
Fick en association av "Yallatrappan": bland finska FN-trupper "yalla" - eller "jalla" - betyder samma som diarré... från "jalla-maha", eller yallamage. Kan man ana något sammanhang med yallatrappan..."

Inga kommentarer: