2011-09-29

Föräldrarna vid den stängda muslimska friskolan intervjuas i TV

De muslimska föräldrarna på Fredens skola i torsdagkvällens Västnytt.SVT Västnytt intervjuar föräldrar på kvällens krismöte om den stängda muslimska friskolan. Mötet ägde rum på Kortedala Forum som tidigare huserat islamistmöten: http://svtplay.se/v/2550704/krismote_kring_fredens_skola


"Den omedelbara stängningen av Fredens skola i Göteborg visar vägen för Skolinspektionens nya tuffare tag. Tillsynen mot skolor som inte sköter sig skruvas upp och det lär bli fler skolor som stängs.

– Nu har vi verkligen ett instrument vi saknat tidigare, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen, till TT."

"Nu granskas friskolorna tidigare, några månader innan skolstarten. Förut gjordes det först när skolan var i gång.

– Den kontrollen kommer att bidra till att vi upptäcker saker som vi inte tidigare kunde se."

Källa, Dagens Nyheter torsdag 29 september 2011: http://www.dn.se/nyheter/sverige/tuffare-tag-kan-vantas-mot-skolor


"I klassrummen har de mötts av bråk, skrik, kränkningar och slagsmål. Och lärare som varken hinner eller orkar undervisa utan ständigt måste försöka hindra att någon blir allvarligt skadad.

- Det har varit jätteallvarligt, säger Anders Forsell, regionombudsman på Lärarförbundet. Lärarna har upplevt stora brister i förutsättningar, för planering och genomförande, lokaler och material.

Lärarna ifrågasatta

Enligt huvudmannen, Wissam Utbildning AB som drivs av en 35-årig kvinna i Göteborg, är det personalen som inte sköter sitt jobb. Men skolans rektor, lärare, elever och facket menar att skolans personal inte på långa vägar räcker till för att täcka behovet. Det har de också försökt säga till huvudmannen."

Källa, SVT Västnytt torsdag 29 september 2011: http://svt.se/2.34007/1.2550470/fredenelever_var_radda


"Göteborgs stad slog larm till Skolinspektionen om att säkerheten inte kunde garanteras för elever och personal vid Fredens skola i Kortedala."

Källa, SR P4 Göteborg torsdag 29 september 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4722052


Läs mer om Fredens skola torsdag 29 september 2011:

Inga kommentarer: