2011-09-02

Svenska kyrkan döper muslimer i en tunna

Kista kyrka i Stockholm från ett foto av JordgubbeWikipedia."Prästen Eva Maria Blom och Felour Walian har ryckt ut till många konvertiters försvar inför migrationsverket. Båda arbetar inom Svenska kyrkan i Kista, som nu köpt en specialdesignad tunna för att kunna döpa vuxna muslimer som byter religion.

Vi möts utanför domstolen dit en grupp från Svenska kyrkan kommit för att vittna. Inte om sin egen tro, utan för att gå i god för en iransk konvertit vars asylärende kommit upp till Migrationsdomstolen.

Att prästen Eva Maria Blom och Felour Walian har ryckt ut till en kristen konvertits försvar hör inte längre till ovanligheterna. Alltfler iranier och afghaner söker sig till deras församling, och Eva Maria Blom tycker nästan att det är dags att byta namn på sin kyrka för att visa att den är till för alla, oavsett bakgrund. "Kyrkan i Sverige" skulle vara ett mer passande namn i det mångkulturella samhället."

"Hittills har de hyrt in sig i en frikyrka eller döpt utomhus. Men nu har specialdesignad tunna beställts och kommer inom kort att rullas in i Kista kyrka så att vuxendop ska kunna hållas i Svenska kyrkans lokaler."

"I Rinkeby möter hon kvinnor från många religioner, bland annat somalier som har moské vägg i vägg med Svenska kyrkans lokaler. Många kommer till den interreligiösa dagaktiviteten, där kristendom och islam samsas under samma tak."


Källa, Dagen fredag 2 september 2011: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=274999


Inga kommentarer: