2011-09-22

Muslimska friskolor för vuxna blir möjligtBiträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni öppnar nu möjligheten för privata aktörer att bedriva SFI. Det innebär att islamistiska moskéer och föreningar som bedriver muslimska friskolor för barn även kommer att kunna få skattepengar för att ha SFI. De flesta som går på SFI är muslimer. Självklart kommer de att välja muslimska anordnare som samtidigt erbjuder bönerum och talar arabiska, afghanska, somaliska och bosniska. Fusket med betyg och ekonomiska bedrägerier i dagens muslimska friskolor sprids till SFI. Dessutom kan antisemitisk undervisning och islamistiska terrorkopplingar ta sin plats hos muslimska anordnare av SFI precis som i dagens muslimska friskolor.

Nu kan Islamic Center vid den stora moskén i Malmö byggas ut med en flygel till så att VDn Bejzat Becirov kan tjäna pengar på SFI också. De arbetslösa muslimerna som läser SFI kan lämna sina barn på Ögårdsskolan bredvid: http://www.mosken.se/utbyggnad.htm


"SFI ska privatiseras

Publicerad 22 september 2011 - 07:12

Uppdaterad 22 september 2011 - 07:59

Svenska för invandrare, SFI, som har kritiserats för ineffektivitet och stora brister, ska privatiseras. Den nya svenska-utbildningen ska kombineras med arbete, eller praktik - och öppnas för andra utbildare än kommunerna.

SFI, svenska för invandrare, fungerar dåligt - det tycker till och med den ansvariga ministern.

-Det finns ingen annan skolform i Sverige som har fått förfalla så som SFI har gjort, säger Nyamko Sabuni (FP) jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister med ansvar för SFI."

Källa, SVT Rapport torsdag 22 september 2011: http://svt.se/2.22620/1.2541474/sfi_ska_privatiseras

Inga kommentarer: