2011-09-28

Kyrkans flyktingnätverk på Islamic Center ska bekämpa Sverigedemokraterna



Svenska kyrkan tar hjälp av den i tingsrätten för bokföringsbrott dömde VDn för Islamic Center, Bejzat Becirov, när de bildar nätverk som ska bekämpa sverigedemokraterna i kyrkoråden:


"Diakoner bildar nätverk för bättre integration

Första mötet hölls i Islamic center i Malmö

MALMÖ Nu ska Lunds stift bli riktigt bra på att jobba med flykting- och integrationsfrågor. I alla fall om man får tro Lena Strömberg Larsson, stiftsdiakon och initiativtagare till det nätverk som såg dagens ljus i Islamic center i Malmö i måndags."

"Leende möte över religionsgränserna var det när vd Bejzat Becirov tog emot stiftsdiakon Lena Strömberg Larsson, som med 24 andra diakoner samlades till nätverkskick-off i Islamic center vid Jägersro i Malmö. Foto: Annica Skenberg" : http://www.varldenidag.se/images/story/IslamicCenterReligioner.png

"Dessutom ska nätverket satsa på opinionsbildning.

– Givetvis utåt, men också inåt och inte minst då när det gäller kyrkoråden, där det sitter en hel del Sverigedemokrater, fortsätter Lena Strömberg Larsson."

"Att den första samlingen skedde just i Islamic center var ingen tillfällighet, eftersom de flesta flyktingar som kommer till Sverige är just muslimer."

"Och nu ville man bara sondera intresset från centrets sida.

Och centrets vd, Bejzat Becirov, låter förstå att det är stort och han är mycket glad över att de svenskkyrkliga diakonerna valt just Islamic center som en första träffpunkt.

– Våra lokaler är till för alla, och inte minst för kyrkorna. För Gud har sagt att vi ska arbeta tillsammans och det är jättebra att de bildar ett nätverk, säger han.

Det är i runda tal 60 000 muslimer som kommer till moskén och centret vid Jägersro, och Bejzat Becirov, berättar att man där gör vad man kan för att få in nyanlända på rätt spår"



"Ledaren för Islamic Center i Malmö, Bejzat Becirov dömdes på tisdagen till villkorlig dom och 75 dagsböter för bokföringsbrott."


Inga kommentarer: