2011-09-08

Shariautbildare skolar Rosengårds poliser
Det blir kursledaren i sharia som utbildar Rosengårds poliser. Det blir första gången i Sveriges historia som en shariautbildare får undervisa inne på en polisstation.


blev ett pressmeddelande idag:


"Medborgarskolan
Pressmeddelande
Muslimsk tro och kultur – utbildning för polisen

2011-09-08 08:57

Under hösten kommer Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet och Halmstad högskola, utbilda Rosengårds poliser i Muslimsk tro och kultur. Utbildningen arrangeras av Medborgarskolan.

Rosengårds poliskår, som är uppdelade i fyra team, kommer under hösten kommer få en introduktion och ett kurstillfälle om Muslimsk tro och kultur. Rickard Lagervall, doktorand på Centrum för Teologi och Religionsvetenskap, ansvarar för utbildningen som arrangeras genom Medborgarskolan i Malmö. Utbildningen kommer ge poliserna bra kunskaper om islam och hur det kan påverka dem i sin yrkesroll i olika situationer.

- Jag planerar en utbildning som är helt behovsanpassad efter poliskåren önskemål. Dessutom kommer vi ha en diskussionspunkt där vi tar upp konkreta situationer. För mig är det viktigt att det inte bara blir islam utan att vi väver ihop det med migration, samhällsliv och den sociala psykologin, berättar Rickard Lagervall.

Sedan några år tillbaka har Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet och Halmstad högskola, en kurs som heter Tillämpning av sharia i Sverige och EU på Centrum för Mellanösternstudier. Utöver undervisning på Centrum för teologi och religionsvetenskap arbetar Rickard Lagervall på Centrum för mellanöstern studier och på mänskliga rättigheter i Lund.
Medborgarskolans utbildning för poliskåren kommer hållas i polisens egna lokaler under oktober månad.
Om Medborgarskolan

Närmare en miljon människor deltar varje år i Medborgarskolans kurser och kulturaktiviteter. Vi finns över hela landet och vår verksamhet är öppen för alla. Vårt mål är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Bifogade filer
Word-dokument

Relaterade kontaktpersoner
Karin Holm
Marknad och kommunikation region Syd"


Källa, pressmeddelande från Medborgarskolan torsdag 8 september 2011:


Inga kommentarer: