2011-09-07

Moderaternas studieförbund utbildar poliser i muslimsk troDet blir moderaternas studieförbund Medborgarskolan som ska utbilda Rosengårds närpoliser i kursen muslimsk tro & kultur. Det berättar marknadsansvarige Karin Holm för bloggen Muslimska Friskolan. Holm säger att Medborgarskolan fick uppdraget av Skånepolisen. Men Medborgarskolan saknar kompetensen att utbilda i muslimsk tro & kultur. Därför köper Medborgarskolan in kursen som uppdragsutbildning från Lunds universitet.

Medborgarskolan har redan kontrakterat utbildaren från Lunds universitet. Karin Holm säger att hon inte vill berätta vem han är. Anledningen ska enligt henne vara , att hon inte är helt säker på hans titel och därför vill tala med honom först innan hon lämnar ut hans namn. Men det var ju inte namnet hon var osäker på, så varför dölja det?

Karin Holm avslöjar att ett pressmeddelande kommer i dagarna på Newsdesk som kan läsas av allmänheten. Holm förtäljer att utbildaren redan idag håller kurser om muslimsk tro. Men det blir första gången för Medborgarskolan. Det blir fem undervisningstillfällen per grupp för olika arbetsgrupper från Rosengårds närpolis, berättar Karin Holm för bloggen Muslimska Friskolan.

Man kan undra varför Skånepolisen upphandlade kursen från Medborgarskolan som saknar kompetensen, när uppdraget i själva verket går till Lunds universitet? Blir det en islamolog från Centrum för Mellanösternstudier (CMES) som kommer att utbilda poliserna?

Karin Holm
Ansvarsområde: Marknad och kommunikation region Syd
E-post: karin.holm@medborgarskolan.se
Telefon: 040-699 14 46
Alt telefon: 076-195 36 45

Medborgarskolan är moderaternas motsvarighet till socialdemokraternas ABF:


Källa, svenska Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Medborgarskolan

Medborgarskolan understryker sin tillhörighet till moderaterna genom att de placerat sina undervisningslokaler i Malmö på samma gata som Malmömoderaternas och Skånemoderaternas kansli:MalmöModeraterna
http://www.malmomoderaterna.se/
Hans Michelsensgatan 9
211 20 Malmö


Moderaterna i Skåne
http://www.skanemoderaterna.se/
Hans Michelsensgatan 9
211 20 Malmö


Här på Hans Michelsensgatan 6 A i Malmö ska rosengårdspoliserna islamiseras: http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=Hans+Michelsensgatan+6

Språkkursdelen där rosengårdspoliserna ska lära sig arabiska sköts som Skånska Dagbladet avslöjade av det politiskt oberoende Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö, som redan har kurser i arabiska med egna lärare och därmed kompetensen till skillnad från Medborgarskolan:

"Med start i mitten av september och tolv veckor framöver kommer en del av de poliser som arbetar på stationen i Rosengård att lära sig arabiska. Då arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan ett skräddarsydd språkkurs anpassad för poliser."

Källa, Skånska Dagbladet måndag 5 september 2011: http://www.skanskan.se/article/20110905/MALMO/709049824/1004/-/sprakkurs-i-arabiska-ska-ge-battre-poliser

Studieförbundet Vuxenskolan som ska arabisera Rosengårds närpolis ligger på Grynbodgatan 20 i Malmö:

http://www.sv.se/sv/Hemsidesmallar/Avdelningar/malmo/

Både Medborgarskolan och Studieförbundet Vuxenskolan finansieras till största delen av skattebetalarnas pengar via Folkbildningsrådet som får sina pengar från Utbildningsdepartementet. Så polisernas kurser i arabiska samt muslimsk tro & kultur tär på samhällsekonomin.

Inga kommentarer: