2011-09-13

Skolelever utnyttjas av skattefifflareOvetande skolelever i Helsingborg utnyttjas av skattefifflare. Skattebetalarna köper tjänsten från Spiritus Mundi där högstadieelever lockas att sjunga mot rasism. Pengarna tar Spiritus Mundi. Dess ordförande Henrik Melius har i flera år skrivit sig på en fejkad postadress i Bahrain. Ingen vet vart pengarna tar vägen eller om de beskattas korrekt. Men media vill inte undersöka skattefifflet utan ger organisationen gratisreklam:


"Sherayé Esfandyari från organisationen Spiritus Mundi är projektledare och kreativt ansvarig för Wag the City Helsingborg. Höstens stora musikalprojekt där 85 ungdomar från tre av Helsingborgs skolor (Vittra, Holstagård och Gläntan) medverkar och som ska mynna ut i en föreställning på stadsteaterns stora scen 25 januari 2012."

Källa, Helsingborgs Dagblad tisdag 13 september 2011: http://hd.se/noje/2011/09/13/ungdomars-drommar-blir/


"igår började jag och min klass med projektet Wag The City! Det var helt otroligt spännande och jag sprang runt som i extas på stadsteatern och var väl lite grann i himmelriket kan man säga

Vi började med att se en film som handlade om hur Wag The City hade gått till förra gången, efter det höll vi på med sångövningar med hjälp av Jenny på Dunkers."

Källa, högstadieeleven Sophie tisdag 13 september 2011: http://kulturpiloter.wordpress.com/2011/09/13/wag-the-city-grand-opening/


"Den 25 och 26 januari 2012 blir det final med tre föreställningar på Helsingborgs Stadsteater."

Källa, SVT Sydnytt måndag 12 september 2011: http://svt.se/2.33782/1.2531445/wag_the_city_till_helsingborg
TV-inslag 12/9 2011:
"Wag the City-modellen flyttar till Helsingborg hösten 2011. 84 högstadieungdomar, i åldrarna 14-16 år, från tre skolor ska genom musik och scenkonst bygga upp Wag the City Helsingborg.

De medverkande skolorna är Vittra, Holstagård och Gläntan. Den 12 september blir det Kick-off på Helsingborgs stadsteater, som även är utförande partner.""Kultur i stadsdelar"

"Kis ska också arbeta och starta projekt med andra samarbetspartners till exempel skola, bibliotek, kyrkan, Kultur Helsingborg, socialförvaltningen, närområdesutvecklarna, fastighetsägare och så vidare. Exempel är bl a Wag the city Hbg och Cirkusskolan."MMTV Wag The City - Botkyrka Är Ni Med Oss 2008: http://www.youtube.com/watch?v=M1K2c9LakLE


"Med stöd av svenska artister, musiker, skådespelare och dansare ska ungdomarna utifrån sina egna livshistorier och drömmar skapa en musikteaterföreställning. Premiären äger rum på Helsingborgs stadsteaters stora scen den 25 januari 2012.

Måndagen den 12 september slås portarna upp till Wag the City Hbg, som sker på initiativ av Helsingborgs stadsteater och Kultur Helsingborg: Kultur i stadsdelar. I projektet deltar 85 ungdomar från Vittraskolan (Adolfsberg), Holstagårdsskolan (Laröd) och Gläntan (Ödåkra). Tillsammans med bl.a. sångerskan, koreografen och skådespelaren Sherayé Esfandyari, Wilmer X-basisten Thomas Holst och David Raflund från hiphopduon Prominent, ska ungdomarna utifrån instruktioner i koreografi, musikskapande, scenframställning och live-art skapa en helt egen föreställning.

Producent och utförare är Spiritus Mundi, en Malmöbaserad organisation som arbetar nationellt och internationellt med kulturdiplomati. Wag the City-modellen, initialt utvecklad med stöd av Arvsfonden, har genomförts med stor framgång i Malmö och Botkyrka, och implementeras nu även på internationell nivå. Helsingborg är den tredje svenska kommunen som tillämpar modellen i syfte att låta ungdomar med olika socioekonomiska förutsättningar och bakgrund mötas."

"Wag the City Hbg sker på initiativ av

Helsingborgs stadsteater

Kultur Helsingborg: Kultur i stadsdelar i samarbete med Helsingborgs Kulturskola vid Dunkers Kulturhus

Utvecklingsnämnden

Skolförvaltningen

Folkuniversitetet"
Inga kommentarer: