2011-09-12

Polisen köper in språkkurs i arabiska för skattepengarSkånepolisen har förlett allmänheten när den hävdade att Rosengårds poliser skall gå kursen i arabiska på sin fritid. Om någon går en kurs frivilligt på sin fritid, så belastar det aldrig skattebetalarna. Men Eva-Marie på bloggen Pettersson har idag fått mejl från Skånepolisen, att kursen i arabiska för 45 poliser är inköpt av Skånepolisen för skattepengar.

Så här skriver Pernilla Nilsson, som är biträdande närpolischef för Malmö city vid Skånepolisen i sitt mejl måndag 12 september 2011:

”Vad gäller polisens budget så fastställs den varje år av våra politiker. I slutändan får varje polismyndighet ansvaret att förvalta de tilldelade medlen på ett ansvarsfullt sätt. Den största delen av pengarna går till löner och lokaler men också till olika utbildningar för poliser. En del utbildningar har vi egna instruktörer i, exempelvis särskild polistaktik, skjutning, självskydd, datastöd av olika slag, arbetsledarutbildningar mm. Vissa utbildningar köper vi. Språkutbildningen du nämner är en sådan utbildning som vi har köpt. Exakt vad den kostar kan jag inte svara på.

Med vänlig hälsning Pernilla Nilsson"

Källa, bloggen Pettersson måndag 12 september 2011: http://petterssons.bloggsida.se/politik/arabiska-for-svenska-poliser

Inga kommentarer: