2011-10-02

98 % av Rosengårdsskolans elever är muslimer
Rosengårdsskolan är Sveriges mest islamiserade kommunala skola. Hela 98 % av eleverna är muslimer. Eftersom registrering av trosuppfattning är förbjudet i Sverige, kan man undra om någon registrerat eleverna olagligt på Rosengårdsskolan?


"Funderingarna ovan kommer från en sjundeklass på Rosengårdsskolan i Malmö. De har fått samla in sina tankar inför ett möte med prästen Alf Sjölin, Sara Karlsson Löfgren, församlingsassistent och socionomen Christina Ohlsson från Västra Skrävlinge församling och imamen Ali Ibrahim från Islamic Center. Samarbetet har pågått i flera år och innebär att Ali Ibrahim kontaktar eleverna och frågar om de är intresserade av ett samtal. Sedan träffar de religiösa företrädarna klassen tre till fyra gånger. Nittioåtta procent av barnen på Rosengårdsskolan i Malmö är muslimer. En del kommer från länder där religionen spelar stor roll. Andra har föräldrar som blivit betydligt mer religiösa i sitt nya hemland."

"Imamen får ibland frågor om vad man får och inte får göra av oroliga barn. Är det haram (förbjudet) att lyssna på hip hop, att kyssa en tjej, att klappa en hund?"

"De boende på Rosengård har inte mycket kontakt med det svenska samhället. Och de känner sig inte svenska."


Källa, Svenska kyrkan i Lunds stift: http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=651307

Inga kommentarer: