2011-10-25

Skolinspektionen stoppar Waberis muslimska friskola i EskilstunaDet är islamisten och moderaternas riksdagsledamot Abdirizak Waberi som i egenskap av ordförande för Sveriges Islamiska Skolor sänt in ansökan som stoppas. Efter att bloggen Muslimska Friskolan uppmärksammade Skolinspektionen på att ansökan kom från Waberi, tog de kontakt med sina kollegor vid Skolinspektionen i Göteborg som avrådde från godkännande. Den handläggande tjänstemannen hade innan kontakt med bloggen Muslimska Friskolan ingen kännedom om kritiken mot Waberi och hade inte följt debatten i göteborgsmedier om Römosseskolan. Eskilstunakuriren vägrar lägga till information om denna bakgrund som tidningen kallar en liten obetydlig detalj:


"Skolinspektionen säger nej till att föreningen Islamiska skolan får starta grundskola i Eskilstuna. Inspektionen pekar på en rad brister i ansökan och anser att föreningen inte har förutsättningar att bedriva skolverksamhet."

"Islamiska skolan har också sagt att den kommer att arbeta efter samma modell som Römosseskolan i Göteborg, som fått kritik för allvarliga brister"

Källa, Sveriges radio P4 Sörmland tisdag 25 oktober 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4763908


"Islamiska skolan får inte etablera sig i Eskilstuna hösten 2012. Skolinspektionen har avslagit föreningens ansökan bland annat med hänvisning till en rad felaktigheter och kopplingen till kritiserade muslimska Römosseskolan i Göteborg.

"Nästan hälften av de elever som namnges i elevprognosen är antingen för unga eller för gamla för att bli aktuella."


Inga kommentarer: