2011-10-23

Kadaffis skola bestämmer alla malmöelevers kulturMuslimska elever i könsförtryckande slöja från Islamic Centers skola vid den stora moskén ska välja ut den bidragsfinansierade kultur som alla Malmös elever ska få gratis av skattebetalarna. Det har kulturförvaltningens Ulrika Selring Alba bestämt. Den muslimska friskolan Ögårdsskolan ägs av Muammar Kadaffis stiftelse World Islamic Call Society. Innebär detta att de muslimska eleverna kommer att avvisa västerländsk kultur som är haram till förmån för islamisk kultur som är halal, och därefter påtvinga etniskt svenska malmöelever sitt synsätt?


"Klass 5a och 5b på Ögårdsskolan i Malmö har antagit uppdraget att bli Kultur för Barn och Ungas K-ungar. K-ungarna är en referensgrupp som ska vara med och bestämma när Kultur för Barn och Unga väljer kulturutbud för Malmös barn i skolor och förskolor.

Under hösten kommer K-ungarna att synas på dansföreställningar, teatrar och de kommer att testa nya workshops och ta emot föreställningar i klassrummet.

Kultur för Barn och Unga (KBU) köper in och fördelar kostnadsfri kultur till Malmös barn i förskola och skola."

"K-ungarna är ett projekt som har blivit möjligt genom att KBU sökt och fått stimulansbidrag av Kulturförvaltningen för att utveckla en modell där unga är delaktiga i urvalsprocessen. Eleverna från Ögårdsskolan blir en pilotgrupp och kommer att få prova olika sätt att utvärdera de kulturevenemang som besöks under hösten."

Källa, Aftonkuriren 19 oktober 2011: http://www.aftonkuriren.se/?p=36019


På bilden: Ulrika Selring Alba och Ivana Baukart hälsar en av eleverna välkommen till K-ungar: http://resources1.mynewsdesk.com/files/53c06da6c8c61fb48368e1095abe9e48/resources/ResourceWebImage/thumbnails/uppstart-k-ungarna_new_large.jpg


För mer information, kontakta: Ulrika Selring Alba, kulturförmedlare på Kultur för Barn och Unga, telefon 0704-34 53 24 eller Ivana Baukart, projektledare, Lagret på Kultur för Barn och Unga, telefon 0739-90 11 35.Läs mer om hur den muslimska friskolan Ögårdsskolan ska bestämma malmöelevers kulturkonsumtion hos kulturförvaltningen Malmö stads hemsida hösten 2011: http://www.malmo.se/Medborgare/Kultur--noje/Barn--unga/Kultur-till-forskolor-och-skolor/Kulturformedlarna.html


Kulturförmedlaren Ulrika Selring Alba som är lärare samt översättare med flamenco och latinokultur som hobbies har egen sida på Facebook:Inga kommentarer: