2011-10-25

Islamic Centers VD utfrågad om Khaddafis pengar"Bejzat Becirov, vd för Islamic Center i Malmö, kallar Khaddafis inblandning i WICS för propaganda." http://nyheter24.se/incoming/article622601.ece/ALTERNATES/img514x344/sx32f911.jpg


"Khaddafipengar tros också ha finansierat moskén i Malmö som förvaltas av Islamic Center, som i sin tur finansierats av World Islamic Call Society - en islamistisk organisation grundad av Muammar Khaddafi."

"På Islamic Center i Malmö svarar vd:n Bejzat Becirov.

– Vi har inget med den regimen att göra, säger han.

Men organisationen World Islamic Call Society, WICS köpte ju 2008 era byggnader för 33,3 miljoner. En organisation som Khaddafi grundade?

– Ja, men det är organisationens pengar, det har ingenting med den libyska staten att göra.

Men Khaddafi startade ju organisationen?

– Det är propaganda, säger han och börjar förklara hur samfundet är uppbyggt. Han kan han inte redogöra för varifrån pengarna faktiskt kommer. Men han menar att organisationen består av över 200 medlemmar som alla är med och bidrar.

Jonas Otterbeck, professor i Islamologi vid Lunds Universitet håller till viss del med Becirov, till viss del inte.

WICS syfte är att sprida den islamiska tron. Det var ett sätt för det libyska islam att använda oljepengarna, säger han till Nyheter24.

Men det måste väl finnas pengar från Khaddafiregimens Libyen i organisationen?

– Något annat vore väldigt märkligt, svarar han.

Vad som också är märkligt är att WICS hemsida, som tidigare i år var fylld av bilder på ledaren Khaddafi, nu är borta."Inga kommentarer: