2011-10-15

Kvinnliga poliser könssegregerades i moskén

Kvinnliga poliser förpassas könssegregerande till moskéns avskilda balkong, medan den manlige polischefen får stå bland moskébesökarna och inleda fredagsbönen.

För första gången i Fittja moskés historia öppnades fredagsbönen av en polis.Fredag 14 oktober 2011 inledde Södertörnspolisen fredagsbönen i Fittja moské som ligger i Botkyrka kommun. Det berättades i sena SVT ABC som sändes klockan 22.15 den 14/10 2011. En manlig polis står längst fram och inleder fredagsbönen för muslimerna. Medan de kvinnliga poliserna tvingas till könssegregering på en avskild balkong.

Det är andra året i rad som polisen besöker moskén, men första gången som polisen inleder fredagsbönen. Mikael Jonsson är gruppchef på Fittja poliskontor. Han bedyrar framför muslimerna att alla poliser som är stationerade i Fittja valt att söka sig dit för att de vill jobba just bland botkyrkaborna. Efter sin predikan skakar polisens gruppchef hand med moskéns imam.

Ismail Okur är ordförande för Fittja moské. Han berättar att poliserna är inbjudna efter att moskén haft problem med muslimska terrorister. Okur är nöjd med att moskén lämnat information om terroristerna till polisen.

Efter fredagsbönen går poliserna runt och minglar med moskébesökarna. Någon polis sätter sig ner och pratar med en ung muslim i skolåldern.

Inslaget pågår mellan 3.32 - 4.53 i 22.15-sändningen av SVT Play fredag 14 oktober 2011: http://svtplay.se/v/2567928/abc/14_10_22_15

Inga kommentarer: