2011-10-21

Nya illegala aktörer vid Islamic Center
De senaste dagarna har antalet aktörer som säljer livsmedel illegalt expanderat vid den stora moskén i Malmö. Ett speditionsföretag till har placerat sin lastbil utanför Islamic Center. Det heter Tori och kommer från Makedonien precis som de förra från I-Trans Bitola och Trans Cargo. Och en svenskregistrerad skåpbil som sett hur makedonierna säljer illegalt på Västra Skrävlinge kyrkoväg till moskébesökarna gör nu likadant. Dessutom gömmer sig en vit Scania med röd förarhytt registrerad i Makedonien på Cypressvägen mellan Islamic Center och ICA Maxi. Och ytterligare ett makedonskt speditionsföretag dyker upp vid moskén.


En läsare berättar:

Onsdag 19 oktober 2011 klockan 8.00 står en vit långtradare från speditionsföretaget Tori hemmahörandes i Makedonien parkerad vid moskén.

Onsdag 19 oktober 2011 klockan 18.00 står två vita långtradare från speditionsföretaget I-Trans i Bitola från Makedonien parkerade vid moskén. Bakdörrararna är öppna och makedonier erbjuder frukt och grönt.

Torsdag 20 oktober 2011 klockan 8.00 står speditionsföretaget Tori och något med blå text på lastbilens sida från Makedonien vid moskén.

Torsdag 20 oktober 2011 klockan 17.05 är Toris bakdörrar öppna och livsmedel erbjuds till försäljning. Bakom Tori står en blå skåpbil som säljer frukt och grönt.


Torsdag 20 oktober 2011 är bloggen Muslimska Friskolan på väg till moskén. Klockan 17.40 iaktas en vit långtradare av märket Scania på Cypressvägen mellan ICA Maxi på Ystadvägen och Islamic Center på Jägersrovägen 90. Den vita Scanian med röd hytt har makedonska registreringsskyltar och står på tomgångskörning utanför Falafel No1 på Cypressvägen. Den tillhör det makedonska speditionsföretaget I-Trans i staden Bitola.

Torsdag 20 oktober 2011 anländer bloggen Muslimska Friskolan till Islamic Center klockan 17.45. Där står ett vitt frånkopplat släp till en långtradare. På sidan av släpet dyker ännu ett speditionsföretag i Makedonien upp. Runt släpet står makedonier och säljer livsmedel illegalt. Längst bak i släpet har de placerat olika sorters pumpor. Den ena bakdörren är öppen och inuti syns mängder av andra grönsaker och frukter.

Bakom släpet står en man av utländsk härkomst med sin blå skåpbil av märket Mercedes. Han har bakdörren öppen och bilen full av frukt och grönt till försäljning. Mercedesen bär svenska registreringsskyltar.


När har myndigheterna tänkt ingripa? Den illegala handeln som saknar tillstånd började juni 2011 och expanderar hela tiden.

Inga kommentarer: