2011-10-24

Transitboende för muslimer saknar bygglov på skola"Ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn ledde till en hätsk debatt för två år sedan. Nu är det dags igen. Grannar protesterar mot paviljonger som ska bli tillfälligt hem för sju flyktingbarn."

" – Vi i Hököpinge är inte mer emot flyktingar än andra i Vellinge kommun. En av anledningarna till att jag flyttade till Vellinge var kommunens restriktiva flyktingpolitik."

"I somras blossade flyktingdebatten upp på nytt. Paviljonger på Mellanskolans skolgård i Hököpinge ska den 1 november bli tillfälligt hem för sju flyktingbarn. Detta i väntan på att ett gruppboende ska byggas på Fädriften i Falsterbo, ett boende som ska vara inflyttningsklart sommaren 2013."

"Skolans närmaste grannar har skrivit på protestlistor mot det tillfälliga boendet och de har uttryckt oro för att huspriserna ska sjunka. Kristian Svensson är en av dem. Han kritiserar öppet stadsarkitekten och politikerna i miljö- och byggnadsnämnden och han har dessutom JO-anmält dem bland annat för felaktig hantering av paviljongernas bygglovsansökan. I hans anmälan står det att bygglovet har godkänts trots att kommunens ansökan och ritningarna inte varit kompletta.

– Vi grannar känner oss fullständigt överkörda av kommunen. Det ser hemskt ut och min utsikt är totalt förstörd, säger han."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna C8 och C9 måndag 24 oktober 2011: http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/article1565010/Nya-grannprotester-tva-ar-efter-hatsk-debatt.html

Inga kommentarer: