2011-10-26

Muslimska friskolan Römosseskolans styrelseledamot Waberi

Den könssegregerade bönesalenmuslimska friskolan Römosseskolan utformad då Abdirizak Waberi var rektor för skolan.


"I riksdagen sitter en man som anser att hans religion förbjuder honom att ta i hand med sina folkvalda kvinnliga kollegor. Han representerar inget obskyrt extremistparti, utan delar tvärtom partibok med statsminister Fredrik Reinfeldt, med feministen och finansministern Anders Borg och med tuffa kvinnliga ledare som Anna Kinberg Batra och Maria Abrahamsson.

Varken partiledare Reinfeldt eller partisekreterare Sofia Arkelsten har tagit avstånd från Waberi."

Källa, ledare i Sundsvalls Tidning onsdag 26 oktober 2011: http://st.nu/opinion/ledare/1.4036828-moderat-extremism


"Mannen, då ordförande i organisationen Islamiska förbundet, heter Abdirizak Waberi. Sedan förra hösten är han riksdagsledamot för Nya Moderaterna."

"När Abdirizak Waberi var ordförande i Islamiska förbundet ordnade man en konferens till vilken den kände antisemiten Salah Sultan bjöds in som talare. Waberi hävdar att han inte kände till Sultans agenda - trots att en snabb sökning på Internet ger all information som behövs. Salah Sultan är en man som har påstått att judar mördar kristna för att inför påsken baka bröd på deras blod. 2008 läste han i ett tv-program upp en text om att muslimerna på den yttersta dagen ska ta livet av judarna."

Källa, ledare i Hela Gotland onsdag 26 oktober 2011: http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=7189384

Inga kommentarer: