2011-10-12

Skolinspektionen underkänner Römosseskolans pedagogiska ledning

Römosseskolans rektor Vernesa Slatina i slöja på bilden ovan, kritiseras nu av Skolinspektionen för dålig pedagogisk ledning:


"Römosseskolan fortsätter att vara i blåsväder. Nu får skolan bakläxa av Skolinspektionen när det gäller diskriminering och kränkningar."

"Men planen sågas nu delvis av Skolinspektionen, som i en skrivelse menar att den inte motsvarar de krav som lagen ställer.

Inspektionen är inte heller nöjd med det pedagogiska ledarskapet på skolan, och menar även att skolan har för dålig koll på om eleverna riskerar att inte få godkända betyg."

"På torsdag kommer inspektörerna att göra ett besök på skolan"

Källa, Göteborgsposten tisdag 11 oktober 2011: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.746286-baklaxa-for-romosseskolan


Lyssna till SR P4 Göteborg om den muslimska friskolan Römosseskolan 11/10 2011:"Kränkningar som pågått under en längre tid ska redovisas och man ska utveckla åtgärder för att lösa situationen. Dessutom ska Römosseskolan förtydliga skillnaden mellan diskriminering enligt diskrimineringslagen och kränkande behandling enligt skollagen."

"Vi har utan resultat sökt rektorn Vernesa Slatina."

Källa, Sveriges Radio P4 Göteborg tisdag 11 oktober 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4742417

Inga kommentarer: