2011-10-17

Merarbete för särkost till muslimska poliser

Foto ovan på polishusets entrérum i Toftanäs från pressmeddelande.


I polishusetToftanäs i Malmö finns enligt kökspersonalen flera muslimska poliser. Dessa kräver specialkost. Varje gång restaurangen serverar mat med fläsk i måste de erbjuda alternativ med kalkonkött eller kycklingpaj till de muslimska poliserna. Maten beställs från Lund och värms upp på Vevaxelgatan 4 i Malmö.

Nu har mönstret från landets skolbespisningar kopierats till landets polishus som har egna restauranger. Muslimer ställer krav på att genom kosten få utöva sin religion islam på polisstationer. Förutom att dessa muslimer redan kvoterats in till polisutbildningen. Att den muslimska kravmaten i polishusens restauranger inte är kända beror på att restaurangerna inte är öppna för allmänheten på grund av säkerhetsklassningen.

Allmänheten undrar säkert varför de inkvoterade muslimska poliserna placerats i den helsvenska stadsdelen Toftanäs, när de inkvoterats för att göra nytta hos exempelvis Rosengårds närpolis? Den kompetens de muslimska poliserna påstås ha går ju till spilllo när de inte tjänstgör i den muslimska stadsdelen Rosengård. Hos Rosengårds närpolis återfinns i stället etniskt svenska poliser som för skattepengar måste gå kurser i arabiska och muslimsk kultur för att klara arbetet.

Den journalist som har frågor om den muslimska kravkosten kan kontakta polisrestaurangen på telefonnummer 010-5618260.

Inga kommentarer: