2007-09-17

Integrationsminister Sabuni luradIntegrationsminister Nyamko Sabuni (fp) har besökt den muslimska friskolan. Hon guidades runt skolan och moskén först vid 15-tiden, när alla skolbarn gått hem. Ett följe av personal från skolan guidade runt, och ministern fick intrycket att detta var en skola med fin integration. Om ministern istället kommit vid lunchrasten och sett alla bråkiga elever eller fått besöka en stökig klass på skolan, så är frågan om hon inte fått en annan bild. Men det var väl inte meningen att något skulle upptäckas. Nu kan skolan istället få lovord i regeringskansliet när Sabuni träffar partikollegan skolminister Jan Björklund (fp).


Björklund vill ju hårdgranska religiösa friskolor och inom några år förbjuda dem. Detta var första gången Sabuni besökte skolan och moskén. Kan hon uppfatta tomma skolbyggnader som målats om för två år sedan som något annat än fina?


SÄPO personskydds bil väntade vid entrén och den bilen bevakades 20 meter längre bort av Polisens, med två gäspande poliser i. Snälla, kan någon fråga Sabuni vad detta besök kostat i skattepengar, och om hon efter besöket kan svara på om integrationen på skolan fungerar! Inga besökare fanns heller i moskén, så Sabuni missar helt att integrationen i moskén kollapsat eftersom många araber bojkottar moskén till förmån för egna källarmoskéer.


Men varför kan en muslimsk friskola vilja visa tomma skollokaler? Svaret ligger kanske i att Sabuni publicerat skriften Flickorna vi sviker. I den fanns uppgifter om att två flickor på den muslimska friskolan Al Azhar i Bromma könsstympats på sin sommarsemester i hemlandet och att deras rektor har vägrat polisanmäla ärendet. Sabuni blev polisanmäld av rektorn för "grovt förtal och för att spä på fördomarna mot muslimer".

Skolan själv säger som alltid att ministrarna får komma när de vill och att det denna gång åter blev besök efter klockan 15 när alla barn gått hem. Vilken slump!!! Vem på skolan är det som bokar in dessa tider när inga barn eller undervisning kan ses? Och vad är meningen med att besöka en tom muslimsk friskola och en tom moské?

Inga kommentarer: